Ingredience: 1 hrnek cukru, 2 hrnky vody nebo nějakého mléka, 14 lžic oleje, 1 kypřící prášek do perníku, 4 hrnky polohrubé mouky (můžeme namíchat pšeničnou mouku a žitnou v poměru 3: 1)
můžeme přidat do těsta: - 2 lžičky kakaa, nebo mletého svatojánského chlebíčku, - med, - rozinky, - oříšky či mandle,
- na namazání marmeláda
Příprava: Cukr rozmícháme ve vodě (mléce), pak přidáme olej, kypřící prášek, kakao, ... nakonec vše smícháme s moukou. Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Ještě teplý perník vyklopíme z formy. Po vychladnutí můžeme rozkrojit a namazat marmeládou a případně polít cukrovou nebo čokoládovou polevou. |