recept je určen pro 4 osob(y) doba přípravy je cca 5Omin
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky (1/4 litru), 1 hrnek mléka (1/4 litru),/ sojového ,nebo rýžoveho/ 25 g čerstvých kvasnic, nebo 7g sušenýh /to je v CA jeden sacek/ 1 čajová lžička pískového cukru, 1 kavova lžicka soli, 3 pol. lžíce oleje, hladká mouka na posypání válu, tuk na vymazání plechu, sůl a kmín na posypání rohliků Nápln 20 dkg točeneho salamu mužeme přidat i trochu sýru na strouháni
Příprava: Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme vykynutý kvásek, zbylé mléko a olej. Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoří puchýře. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném válu obdélník silný asi 5 mm. Rozdělíme jej na trojúhelníky, na které dame asi lžičku nastrouhaneho toceneho salamu ,ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohlíky můžeme ohnout do tvaru podkovy. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout. Pak je posypeme hrubší solí a kmínem . Pečeme ve vyhřáté troubě asi 4Ominut.
Nápln mužeme podle chuti dokořenit.
|