Ingredience: 1 dobře omytý citron (kůra i šťáva), 1,5 sklenky studené vody, 150 g krystalového cukru, 2 žloutky, 2,5 PL Maizeny (kukuřičný škrob), 2 bílky, piškoty.
Příprava: Ze surovin dobře zpracujeme tužší hmotu, kterou dáme vychladnout. Mezitím ušleháme sníh ze dvou bílků, který opatrně vmísíme do ztuhlé směsi. Pak dno misky poklademe piškoty, zalijeme pudinkem a dál dochutíme dle vlastní fantazie, např. posypeme kakaem, strouhanou čokoládou, ozdobíme ovocem, šlehačkou apod.
Poznámka: Takto připravený pudink má výraznou vůni a chuť a hlavně - na povrchu se netvoří tužší slupka jako u obyčejného pudinku z prášku.
Čerpáno z časopisu Blesk pro ženy (2004). |