recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience: 1 kuře (1,2 kg), 2 cibule, 2 PL oleje, sůl, 1 KL celého pepře, 750 g kapusty, 400 g brambor, 200 g mrkve;
Příprava: 1. Kuře omyjeme a očistíme. Rozdělíme ho na 8 přibližně stejně velkých částí. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky.
2. V hrnci rozpálíme olej. Cibulku na něm zpěníme a přidáme kuře. Za občasného otočení kousky celé osmahneme. Podlijeme je 1,5 l vody, přidáme sůl s kuličkami pepře a přikryté dusíme asi 45 minut.
3. Očistíme kapustu. Nakrouháme ji a košťál vyhodíme. Oloupeme brambory a očistíme mrkev. Obojí nakrájíme na slabší plátky.
4. Uvařené kuře vyjmeme z vývaru a ten slijeme přes síto. Do vývaru vložíme připravenou zeleninu a vaříme ji doměkka.
5. Zatím co se zelenina vaří, obereme kuře od kostí a větší kousky masa nakrájíme. Slijeme zeleninu a podle potřeby ji ochutíme. Přidáme maso a promícháme.
Na osobu asi 570 kcal, sacharidové jednotky - 4.
Čerpáno z časipisu Katka. |