recept je určen pro 6 osob(y)
Ingredience: Olivový olej na vymazání 1 asi 120g brambora na všeobecné použití 114g nízkotučného Mozzarella sýru nastrouhaného 480g pomletého hověžího libového masa 1 střední červená cibule na jemno posekaná 2 stroužky česneku posekané 1 konzerva 430g rajčat bez přidané soli i s tekutinou 1 lžička chili prášku, nebo podle chuti 140g nastrouhaného zeleného zelí sůl podle chuti, ale nemusí být pepř podle chuti 1-3lžíce koupené Taco omáčky, nebo podobné 6 tenkých plátků chili papričky z konzervy, nemusí být
Příprava: Předehřát troubu na 190°C. Vymastit 2l pekáček.
Oloupat a nastrouhat bramboru do mísy. Zamíchat tam 4 lžíce (30g) nastrouhaného sýru. Rovnoměrně rozetří po dně pekáčku. Vložit do trouby a péct asi 15-20min. až je brambora se sýrem křupavá a hnědá.
Na pánvi osmažit maso, cibuli a česnek do hněda. Během smažení vařečkou rozbíjet maso na malinké kousky. Slít všechen tuk. Na pánev přidat rajčata i s tekutinou, chili prášek a zelí. Popepřit a za stálého míchání osmažit po minutu, nebo dvě. Je -li směs příliš suchá, tak přidat 1 lžíci Taco omáčky, a přidat 2 navíc, je-li zapotřeby.
Směs nalít na křupavé brambory a posypat ji zbývajícím sýrem a plátky chili papričky, jestli používáte. Péct po 25-30min. až je kastrůlek zapečený a horký. Ihned podávat s nějakým salátem.
Pro jednu porci: 235 kalorií, 24g bílkovin, 11g tuků, 12g cukrů, 2g vlákniny, 38mg cholesterolu, 471mg potaše, 357mg sodíku,
Diabetická denní výměna: 3 libové bílkoviny, 1 karbohydrát (1/2 chléb/škrob, 1 1/2 zeleniny) |