recept je určen pro 1 osob(y) doba přípravy je cca 25min.
Ingredience: 1/4 lžičky rostlinného oleje 1 tlustý plátek cibule 140g vepřová kotleta bez kosti 1 lžička dijonské hořčice, nebo podobné sůl a pepř 1 snítka rozmarýnu, nebo 1/4 lžičky sušeného mletého
Příprava: Předehřát troubu na 180°C.
Z dvojitého alobalu připravit 30cm čtverec. Jeho střed potřít olejem a na jednu půlku položit plátek cubule. Z kotlety odkrájet přebytený tuk a potřít ji po obou stranách hořčicí. Položit kotletu na cibuli, osolit a opepřit ji a posypat rozmarýnem.
Přehnout alobal, dobře ho založit, zahnout také konce alobalové kapsy a založenou část zdvihnout nahoru, aby se tam zadržela tekutina a nevytekla.
Položit kapsu na plech s okrajem a vložit ji do trouby. Na stejný plech ce mohou položit malé brambory ve slupce dobře odrhnuté kartáčkem a osušené. Péct po 30min. (podle tloušťky kotlety).
Kapsu položit na talíř a rozříznout ji nožem (pozor na horkou páru !). Obsah kapsy se může jíst z alobalu, nebo vyklopit na talíř i s nazhromaždenou šťávou.
Pro porci bez brambor: 219 kalorií, 22g proteinu, 3g karbohydrátů, 13g tuku, 74mg cholesterolu, 325mg sodium
Výměna denní dávky: 1/2 zeleniny a 3 1/2 masa |