recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience: 800 g jehněčí kotlety, sůl, pepř, 4 cibule, 4 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýny, 1/2 sv. šajĺvěje, 2 PL oleje, 250 ml bílého vína, 500 ml vývaru, 1 sv. jarní mrkvičky, 4 výhonky řapíkatého celeru, 150 g cukrového hrášku, 1 PL másla, 125 ml smetany, 3 PL škrobové moučky;
Příprava: 1. Troubu předehřejeme na 175°C. Maso osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme a česnek nasekáme. Opereme a rozkrájíme bylinky.
2. V pekáči rozpálíme olej a maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, česnek, bylinky, podlijeme vínem a 90 minut pečeme. Občas podléváme vývarem.
3. Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kousky a 5 minut dusíme na másle.
4. Maso vyjmeme a šťávu propasírujeme přes síto. Omáčku zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Zahustíme škrobovou moučkou.
Na osobu:740 kcal Sacharidové jednotky:3
Čerpáno z časopisu Katka. |