recept je určen pro 8 osob(y)
Ingredience: 8 vepřových kotlet asi 12mm tlustých s odříznutým přebytečným tukem 6 lžic obyčejné hladké mouky 4 lžíce másla (60g) sůl a pepř podle chuti (raději méně soli) 500m jablečné přírodní neslazené šťávy 500g malých červených brambůrek 450g malých celých cibulek (i konzervovaných) 1 oloupaná mrkev nakrájená na 3cm kousky asi 6 hrnků (1 hrnek=250ml) nastrouhaného čerstvého zelí, dle Vaší volby i čínského (kdo rád tak kapusty)
Příprava: Předehřát troubu na 180°C.
Obalit kotletky v mouce, otřepat je a uschovat zbytek mouky. Ve velkém pekáéi rozehřát máslo a osmažit na něm kotlety po obou stranách do hněda. Posolit a opepřit chcete-li. Vyjmout kotlety a do pekáče vložit uschovanou mouku. Usmažit střední zásmažku a do té postupně přilévat a zašlehávat 1/2 hrnku jablečné šťávy do hladka.
Vrátit kotlety na pekáč a přikrytý jej vložit do trouby. Péct po 30min. Přidat tam brambory, cibulky, mrkev a zbytek jablečné šťávy. Opět péct přikryté dalších 30min. Potom nahoru rozložit zelí a přikryté píct další 1 až 1 1/2 hodiny. Během pečení podlévat tekutinou ze dna pekáče.
Pro jednu porci: 464 kalorií, 333mg sodium, 56mg cholesterolu, 43g karbohydrátů, 19g proteinu, 24g tuku
Denní výměna pro porci je: 2 masa, 2 škroby, 2 zeleniny, 2 1/2 tuku. |