|
|
|
HŘEBÍČEK |
|
| Autor: správce deníku , 14.6.2006 | |
| lastním kořením jsou sušená nerozvitá květní poupata s charakteristickou příjemnou hřebíčkovou vůní, skládající se ze stopky, kalichu a hlavičky.
Hřebíčkovec pocházi z Moluckých ostrovů, pěstuje se v Indonésii, Indii, na Cejlonu a Madagaskaru, ale především na ostrovech Zanzibar a Pemba.
Hřebíček patří k nejstarším známým kořením. Kořením jsou sušená nerozvitá květní poupata. Koření se jím marinády, omáčky a kečupy, červené zelí, zvěřina, skopové, šunka. Ochucuje pečiva, marmelády, kompoty, svařené víno, nakládanou zeleninu a houby.
Hřebíček podporuje chuť k jídlu a pomáhá při trávení, při bolestech zubů, povzbuzuje krevní oběh. |
|
Zobrazeno doposud 161 x.
|
|