|
|
|
Jáhlový hrnec se zeleninou |
|
| Autor: Naja & holky 7/04+5/07 , 6.5.2007 | |
| Jáhlový hrnec se zeleninou pro 4 os. :
1 cibule, 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 200g jáhel, 600ml zelenin.vývaru z kostky, 2 červené paprky,balíček zmraženého hrášku (nebo třeba celý balíček mix zmrazené směsi, kde je i kukuřice...), sůl, pepř, sýr (Eidam, Gouda...), 1 lžíce hl. mouky
Cibuli oloupat, nakrájet na jemno. V hrnci rozehřát tuk, přidat cibuli, nechat zeskovatět.Do hrnce nasypat jáhly, krátce podusit a potom zalít zelenin. vývarem připraveným z vody a instant. kostky podel návodu na krabičce. Vše necháme vařit na mírném ohni 8-10min. Potom nechat hrnec odstavit a směs nechat asi 20min chladnout. Červenou papriku očistit, nakrájet na malé kousky. Zmraz. hrášek (zeleninu), pokrájenou papriku přimíchat k jáhlám. Směs mírně osolit a opepřit. Ohnivzdornou nádobu o oabjemu asi 1-1,5l vymazat tuke a naplnit připravenou zeleninovou směsí. Nastrouhaný Eidam smíchat s moukou a posypat povrch nákypu. Pečeme v el. troubě asi na 200°, 30min
|
|
Zobrazeno doposud 669 x.
|
|