Zajímavé je, že je bez masa a vajíčka.
Podle mě není ve složení nic nevhodného pro děti. Jen to koření (sůl, pepř). Pepř se dá použít až na talíři a troška soli neublíží.
lilek středně velké cukety zralá rajčata velké červené papriky plechovka loupaných rajčat 4 stroužky česneku olivový olej cibule rozmarýn, timián sůl, pepř.
Nakrájíme lilek, rajčata a cibule na kostičky, papriku na proužky, 3 stroužky česneku na plátky. Cuketu na menší špalíčky.
V hrnci rozpalíme olivový olej, dozlatova opečeme lilek, pak papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketa.
Zalijeme rajčaty z plechovky včetně štávy a polodkryté půl hodiny dusíme. Šťava by měla být pryč a mělo by to mít docela hustou konzistenci.
Přidáme dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený česnek a bylinky.
Podáváme horké s pečivem.
JAK JSEM SI RECEPT UPRAVILA JA?:
- neměla jsem konzervované rajčata, jen pyré, tak jsem přidala víc čerstvým rajčat a k tomu přiměřeně pyré. Rajčata jsem spařila a zbavila slupek.
- protože se mnou bude jíst i Ivuška, tak jsem nedala poslední česnek a nepepřila.
- rozmarýn a timián taky nebyl, lehce jsem použila bylinkovou sůl, která tyto bylinky obsahuje.
- dělala jsem to ne v hrnci ale na velké panvici. Vzhled nádherný a ta vůně a chuť. Paráda.
|