Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

BABIČČIN MAKOVEC BEZ MOUKY

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

Ingredience:
140g jemného, krystalového cukru
6 žloutků
30g čokolády
kousek strouhané citronové kůry
z 1 citronu šťáva
140g lískových oříšků
2 utlučené hřebíčky
na špičku nože skořice
140g máku
ze 6 bílků sníh
zavařenina, nejlépe z řeveného rybízu

20g másla a 20g kaka na formu.

Citronová poleva:
350g mletého cukru, 2 lžíce vařící vody a z 1/2 citronu šťáva

Čokoládová poleva: použít receptu¨Čokoládový Ganache¨ z Labužníka
500ml šlehačky, 450g středně sladké čokolády na jemno nasekané


Příprava:
Jemný krystalový cukr, žloutky, citronovou kůru, strouhanou čokoládu třeme v míse 1/2 hodiny (použitím ručního šlehače proces uspíšíme), načež přimícháme lehce z citronu šťávu, tluřený hřebíček, tlučenou skořici, současně s našlehaným sněhem přidáme jemně umletý mák a strouhané, neloupané ořášky.

Promíchanou hmotu vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dort pečeme zvolna 3/4hodiny v předem vyhřáté troubě.

Upečený dort druhý den rozřízneme, potřeme zavařeninou, složíme zase na sebe, povrchu dort rovněž potřeme zavařeninou a polijeme čokoládovou, nebo citronovou polevou.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1084 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.