Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

HOVĚZÍ PLÁTEK SE ZELENINOU

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 2 osob(y)


Ingredience:
2 plátky z hovězí kýty,
sůl,
15 g oleje,
malý kousek cibule,
1 paprika,
2 rajčata (nebo 4 PL sterilovaného leča a 1 PL rajčatového protlaku),
100 ml smetany,
5 g solamylu.


Příprava:
Hovězí plátky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, vložíme na drobně pokrájenou a na oleji zpěněnou cibuli a lehce opečeme po obou stranách. Osolíme je, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Při dušení je podléváme horkou vodou. Ke konci dušení přidáme očištěnou pokrájenou papriku a rajčata (nebo záměnu). Měkké plátky vyjmeme, do šťávy přilijeme smetanu, v níž jsme rozkvedlali solamyl, za stálého míchání přivedeme do varu a povaříme 2 minuty. Přidáme zpět maso, prohřejeme je a hned podáváme.

Čerpáno z časopisu Vlasta staršího data.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 587 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.