| 
 recept je určen pro 2 osob(y)
 
 Ingredience:40 g rajčatového protlaku,
 15 g rýže,
 1/2 dl mléka,
 5 g solamylu,
 10 g másla,
 cukr,
 sůl,
 citrónová šťáva,
 petrželka.
 
 Příprava:Přebranou, propláchnutou a třikrát spařenou rýži zalijeme 4 dl vody, osolíme a vaříme. Po pěti minutách přidáme rajčatový protlak. Když rýže změkne, polévku zahustíme solamylem rozmíchaným v mléce a povaříme 2 minuty. Polévku osladíme, přisolíme, zjemníme máslem a podle potřeby zředíme několika lžícemi vody, popřípadě okyselíme citrónovou šťávou. Na talíře rozdělíme jemně pokrájenou petrželku, přelijeme ji vařící polévkou a podáváme.
 
 Čerpáno časopisu Vlasta staršího data.
 |