Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

RIZOTO

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

Ingredience:
150 g dlouhozrnné rýže,
cca 100 g tepelně upraveného masa,
3 lístky libečku,
kousek bobkového listu,
3 zrnka nového koření,
několik kousků sušených hub,
2 PL oleje,
100 g zmrazené karotky,
majoránka,
30 g nízkotučného eidamu,
petrželka.


Příprava:
Rýži propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Maso nakrájíme. Koření a houby zalijeme vodou a 10 minut povaříme, odcedíme na rýži, přidáme sůl, maso, olej, karotku, majoránku, popřípadě dolijeme vodou, a dusíme. Během dušení rýži nakypříme dvěma vidličkami. Měkké rizoto napěchujeme do sběračky a vyklopíme na talíře. Posypeme nastrouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou petrželkou.

Čerpáno z Praktické ženy (8/2000).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 209 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.