| 
 recept je určen pro 2 osob(y)
 
 Ingredience:300 g očištěné zeleninové směsi (mrkev, hrášek, květák, fazolky - čerstvé nebo zmrazené),
 80-100 g šunky,
 1 vejce,
 150 ml mléka,
 50 g tvrdého sýra,
 sůl,
 máslo na vymaštění formy.
 
 Příprava:Čerstvou zeleninu pokrájenou na malé kousky nebo zmrazenou zeleninu vsypeme do malého množství vařící osolené vody a pod pokličkou podusíme doměkka. Odkapanou zeleninu a drobně pokrájenou šunku rozložíme do malé nákypové formy vymaštěné máslem a prohřejeme v troubě; zalijeme je vejcem rozšlehaným s mlékem a s jemně nastrouhaným sýrem a pečeme v mírně vyhřáté troubě, až zálivka ztuhne a na povrchu zrůžoví.
 
 Čerpáno z časopisu Vlasta staršího data vydání.
 |