| 
 Ingredience:1 hrnek cukru,
 2 hrnky vody nebo nějakého mléka,
 14 lžic oleje,
 1 kypřící prášek do perníku,
 4 hrnky polohrubé mouky (můžeme namíchat pšeničnou mouku a žitnou v poměru 3: 1)
 
 můžeme přidat do těsta:
 - 2 lžičky kakaa, nebo mletého svatojánského chlebíčku,
 - med,
 - rozinky,
 - oříšky či mandle,
 
 - na namazání marmeláda
 
 Příprava:Cukr rozmícháme ve vodě (mléce), pak přidáme olej, kypřící prášek, kakao, ... nakonec vše smícháme s moukou.
 Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Ještě teplý perník vyklopíme z formy.
 Po vychladnutí můžeme rozkrojit a namazat marmeládou a případně polít cukrovou nebo čokoládovou polevou.
 |