Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Pudink bez mléka

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

Ingredience:
1 dobře omytý citron (kůra i šťáva),
1,5 sklenky studené vody,
150 g krystalového cukru,
2 žloutky,
2,5 PL Maizeny (kukuřičný škrob),
2 bílky,
piškoty.


Příprava:
Ze surovin dobře zpracujeme tužší hmotu, kterou dáme vychladnout. Mezitím ušleháme sníh ze dvou bílků, který opatrně vmísíme do ztuhlé směsi. Pak dno misky poklademe piškoty, zalijeme pudinkem a dál dochutíme dle vlastní fantazie, např. posypeme kakaem, strouhanou čokoládou, ozdobíme ovocem, šlehačkou apod.

Poznámka:
Takto připravený pudink má výraznou vůni a chuť a hlavně - na povrchu se netvoří tužší slupka jako u obyčejného pudinku z prášku.

Čerpáno z časopisu Blesk pro ženy (2004).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 538 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.