Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Rohlíky po domácku

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

doba přípravy je cca l hodina


Ingredience:
3 hrnky polohrubé mouky (1/4 litru),
1 hrnek mléka (1/4 litru),/ sojového ,nebo rýžoveho/
25 g čerstvých kvasnic, nebo 7g sušenýh /to je v CA jeden sacek/
1 čajová lžička pískového cukru,
1 kavova lžicka soli,
3 pol. lžíce oleje,
hladká mouka na posypání válu,
tuk na vymazání plechu,
sůl a kmín na posypání rohliku




Příprava:
Příprava:
Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme vykynutý kvásek, zbylé mléko a olej. Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoří puchýře. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném válu obdélník silný asi 5 mm. Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohlíky můžeme ohnout do tvaru podkovy. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout. Pak posypeme hrubší solí a kmínem (nebo mákem). Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

Rohlíky jsou super. Nejlépe je sníst je hned po vychladnutí, než vám je sní někdo jiný.


Tento recept je opsán od Pampelišky a je jen lehce upraven.
Pampeliško díky!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 214 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.