Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Vdolečky

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

doba přípravy je cca asi hodinu


Ingredience:
1 kg polohrubé mouky ( v Californii Wondra),
5 dl mléka (kravské, sojové, rýžové ....),
120 g másla, margarínu, nebo oleje,
4 lžíce cukru,
2/3 kostky droždí (v CA jeden sáček sušeného),
2 lžíce rumu
-na ozdobení marmeláda, jogurt, kysaná smetana, puding.....
-na smažení olej


Příprava:
Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a pak přidáme vše ostatní. Dobře propracované těsto necháme na teple kynout (nebo ne), pak těsto vyválíme na asi 7 mm vysoký plát, ze kterého vykrájíme kolečka, která necháme 20 - 30 minut kynout (!).

Do každého kolečka doprostřed uděláme důlek a tím dolů klademe vdolečky do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách. Hotové vdolky ozdobíme a sníme.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 234 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.