Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Grilovaný losos na lůžku z teplého bramborového salátu

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

Ingredience:
500 g brambor,
180 jarních očištěných fazolek, nakrájených na 3 cm kousky,
2 jarní cibulky nakrájené na jemné plátky (bílá část),

Francouzská rajčatová zálivka:
1 1/2 lžic olivového oleje,
1 lžíce vody,
1 1/2 lžíc vinného bílého octa,
1 lžička dijónské hořčice,
1 utřený stroužek česneku,
1 malé rajče asi 120 g zbavené semínek a nakrájené na drobno,
1 lžíce posekané bazalky,
1 lžíce posekané petrželky,
sůl a pepř podle chuti,

660 g lososového filé bez kostí a kůže, nakrájeného na 4 porce,
čerstvá bazalka a citron na ozdobu,


Příprava:
Rozehřát gril v troubě, nebo zahradní gril.

Oloupat brambory, nakrájet je na 1/4 a uvařit je v lehce osolené vodě do měkka.

V lehce osolené voře povařit fazolky asi 4 minuty, slít je a osvěžit je v do ledové vodě. Znovu je slít, nechat okapat a vložit do mísy. Přidat k nim cibulky.

Mezi tím našlehat všechny ingredience pro zálivku a dát ji stranou.

Slít brambory a nakrájet je na tenké plátky. Vložit je do mísy k fazolkám. Znovu našlehat zálivku a zalít jí fazolky a brambory. Lehce vše promíchat.

Lososa mírně osolit a popepřit. Ogrilovat ho pod grilem, nebo na zahradním grilu tak 4- 5 minut na každé straně. Dávat pozor při otáčení.

Na talíře navršit salát, nahoru položit porce lososa a vše ozdobit bazalkou a citronem. Ihned podávat.

Pro jednu porci:
327 kalorií (37 kalorií z tuku), 28 g bílkovin, 13 g tuků (2.0 saturovaného tuku), 23 g karbohydrátů/sacharidů, 76 mg solí,


Původní kuchyní tohoto receptu je Kanada

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 826 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.