Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA)

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 1 osob(y)
doba přípravy je cca 25min.


Ingredience:
1/4 lžičky rostlinného oleje
1 tlustý plátek cibule
140g vepřová kotleta bez kosti
1 lžička dijonské hořčice, nebo podobné
sůl a pepř
1 snítka rozmarýnu, nebo 1/4 lžičky sušeného mletého


Příprava:
Předehřát troubu na 180°C.

Z dvojitého alobalu připravit 30cm čtverec. Jeho střed potřít olejem a na jednu půlku položit plátek cubule. Z kotlety odkrájet přebytený tuk a potřít ji po obou stranách hořčicí. Položit kotletu na cibuli, osolit a opepřit ji a posypat rozmarýnem.

Přehnout alobal, dobře ho založit, zahnout také konce alobalové kapsy a založenou část zdvihnout nahoru, aby se tam zadržela tekutina a nevytekla.

Položit kapsu na plech s okrajem a vložit ji do trouby. Na stejný plech ce mohou položit malé brambory ve slupce dobře odrhnuté kartáčkem a osušené. Péct po 30min. (podle tloušťky kotlety).

Kapsu položit na talíř a rozříznout ji nožem (pozor na horkou páru !). Obsah kapsy se může jíst z alobalu, nebo vyklopit na talíř i s nazhromaždenou šťávou.

Pro porci bez brambor: 219 kalorií, 22g proteinu, 3g karbohydrátů, 13g tuku, 74mg cholesterolu, 325mg sodium

Výměna denní dávky: 1/2 zeleniny a 3 1/2 masa

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 352 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.