recept je určen pro 6 osob(y)
Ingredience: 300 g čerstvého špenátu (může být i zmrazený), 2 na jemno posekané cibule, 1 posekaný stonek řapíkatého celeru, 1 očištěná a posekaná červená paprika, 3 nastrouhané mrkve, 200 g posekaných žampionů, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 vejce, 2 bílky, 3/4 lžičky soli mletý pepř podle chuti, 2 na plátky nakrájené stroužky česneku, 1/2 lžičky sušené bazalky, nebo 2 lžíce čerstvé, 4 lžíce strouhanky,
Příprava: Předehřát troubu na 180°C. Očistit špenát od velkých stonků, vyprat ho v několika vodách, nechat okapat a vložit do hrnce, přikrýt a podusit asi 3 minuty (bez vody). Nechat vychladnout.
Na oleji na pánvi osmažit cibuli, celer, mrkev a papriku asi 5 minut do zlatova. Přidat houby a smažit dalších 5 minut. Na hrubo posekat špenát a přidat ho k zelenině. Zamíchat tam všechny ostatní ingredience a směs nalít do lehce olejem vymaštěné zapékací misky rozměru asi 18 cm X 28 cm.
Nepřikryté péct si 45 - 50 minut, nebo až Kugl ztuhne. Potom ho nakrájet na 6 porcí a podávat se salátem, jako lehkou večeři, nebo jako přílohu.
Pro jednu porci: 81 kalorií, bílkovin 4 g, tuků 2.7 g, sacharidů 11 g, |