Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

KARI

Autor: správce deníku , 14.6.2006
 Směs mletého koření k připravě speciálních pokrmů, jehož nejpodstatnější složkou je kurkuma, pepř, kmín, zázvor, kardamom a koriandr a jehož ostrost určuje množství kayenského pepře, římského kmínu a muškátového ořechu.

Kořeníme jím maso, drůbež, ryby, vejce, zeleninu, luštěniny, polévky a omáčky rýži i vegetariánské pokrmy.

Původní vlastí tohoto koření je východní Indie.
V Evropě známe dvě varianty: jemnou a ostrou.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 162 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.