Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

KURKUMA

Autor: správce deníku , 14.6.2006
 
   

Pochází z Indočíny. Dodává pokrmům jemnou vůni a charakteristickou žlutou barvu; koření grilované maso, zeleninu nakládanou do octa a hořčice, rýžové pokrmy, krémy a pudinky. Do pokrmů se přidává v množství "na špičku nože".

Je nepostradatelnou složkou všech směsí koření, zejména indického kari. Využívá se v cukrářství, jako barvivo do likérů, oleje, sýrů, při výrobě hořčice a worcesterské omáčky.

Podporuje trávení, je vhodná při žlučníkových, jaterních a žaudečních potížích i při diabetu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 182 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.