Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Broskvové kostky

Autor: Míša+Klárka09/03 a Matěj 12/06 , 12.9.2006

Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa, 1 celé vejce, 1 malý bílý jogurt, trochu mléka, 1/2 prášku do pečiva.

Náplň:
2 měkké tvarohy , cukr moučka dle chuti, 1 šlehačka na šlehání, 1 zakysanka, 1 vanilkový cukr, 2 ztužovače šlehačky.

Poleva:
šťáva z broskvového kompotu, 1 vanilkový puding.


 


Všechny ingredience na těsto promícháme nebo vyšleháme šlehačem v těsto a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Upečeme a necháme vychladnout.

Náplň si připravíme tak, že si ušleháme šlehačku s 1 ztužovačem a vanilkovým cukrem, vyklopíme do hlubší mísy, kde jsme předtím rozmíchali tvarohy, zakysanou smetanu s 1 ztužovačem a cukr dle chuti. Vše se šlehačkou vymícháme v krém a namažeme na vychladlý piškot.

Do krému dáme pokrájené broskve z kompotu a zalijeme želatinou, kterou uvaříme tak, že šťávu z broskvového kompotu doplníme vodou na 2 hrnky a promícháme s jedním vanilkovým pudingem, případně ještě cukrem dle chuti. Hned po uvaření nalijeme na broskve na tvarohu, necháme za oknem nebo někde v chladu vychladnout,aby se z toho již nekouřilo a poté dáme do lednice úplně vychladit.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 180 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.