Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Moravský brabec na česneku

Autor: Kačky a // , 6.5.2007

1 palice česneku


olej


5 cibulí


1 sklenice jemného kečupu


podle chuti:


sůl


1 kg vepřového masa


mletá sladká paprika


mletý černý pepř


 


Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na kostky. Ty opepříme, osolíme a rozprostřeme do pekáče (s trochou oleje). Vepřové posypeme sladkou paprikou.


Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka. Kostky masa "posypeme" česnekem, kolečky cibule a vše přelijeme velkým jemným kečupem (já dala ostrý, jemnýá nemáme...). Nakonec vše zalijeme trochou vody, ale tak, aby vše úplně neplavalo.


Maso vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka. Potom brabce na česneku odkryjeme a šťávu necháme vypéct do požadované konzistence.


Moravského brabce na česneku podáváme se se sladkokyselým studeným zelím a houskovým knedlíkem. Na moravského brabce můžeme použít jakýkoliv druh masa: krůtí, kuřecí, hovězí, jehněčí. Pak je ale jiný čas přípravy jídla.


(no já dělala z vepřového, z malých kousků a přílohu tedy nevím - asi si to dám s chlebem a manžel včera mluvil o rýži...)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 158 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.