| POTŘEBNÉ PŘÍSADY
 600g polohrubé mouky, 250ml mléka, 200ml oleje, 2 celá vejce, 3lžíce cukru, 1sáček sušeného droždí (10g) nebo 1 balíček droždí (42g), 1 prášek do pečiva (díky němu vydrží buchty krásně měkké i druhý den), citrónová kůra, muškátový oříšek (nastrouháme), špetka soli, na pomaštění sádlo a moučkový cukr na posypání
 Náplň: tvaroh, mák, povidla atd.
 
 POSTUP PŘÍPRAVY
 
 Zaděláme těsto v domácí pekárně. Po vykynutí těsta rozdělíme na stejné dílky a plníme náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou-kdo co má rád:-)). Hotové buchty namáčíme v rozehřátém sádle(!) a dáváme do pekáče. Necháme ještě asi 20minut vykynout. Já dělám veliké a hoooooooodně náplně, tak z jedné dávky vystačí asi na 16 buchet (pokud děláte malé vystačí asi na 24ks). Pečeme v troubě asi na 150stupňů tak 50minut do zlatova. Ihned po vyndání z trouby ještě horké buchty potřeme mlékem (s rumem :oD), aby změkly. Nakonec hodně pocukrujeme moučkovým cukrem. Buchty díky sádlu nejsou suché a moc dobré. Toto kynuté těsto lze použít i na koláče.
 |