|
|
|
Celaskon - k čemu slouží? |
|
| Autor: Leonie + 2 lvíčata , 24.1.2008 | |
| Tento článek opisuju z knihy receptů Domácí pekárna od Pavly Momčilové
Asi se pozastavíte nad tím, že v některých recepturách je uvedena ,,kyselina askorbová,, = CELASKON. Kyselina askorbová (Celaskon) patří mezi antioxidanty, v kynutých těstech spočívá účinek antioxidantů ve zpevnění lepku, čili slouží ke zvýšení schopnosti těsta zadržovat kypřící plyny při kynutí.
Mám to odzkoušené a musím říct, že je to super zlepšovák a chleba i různé moučníky jsou naprosto dokonalé. Nadýchané a taky vydrží dlouho čerstvé.
Já jsem Celaskon nahradila šumivými tabletami Vitamín C od firmy Libolo, z Penny marketu. (20 tablet za 15,90). Pročítala jsem na netu příbalový leták na Celaskon a porovnávala s tím od firmy Libolo, a složení je podobné, né-li stejné.
Takže PEČENÍ ZDAR!!!! |
|
Zobrazeno doposud 1310 x.
|
|