| 
	| 
	
	
 |  
Lučinakoláč |  
 |  
| Autor: deníkMělníka , 7.4.2008 |  |  
 |  Suroviny: 
  1/2kg listového těsta 1/2kg jemného tvarohu trochu mléka 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku nebo 1 sáček vanilkové šodó asi 8 větších jablek 125g másla 100g mletých ořechů (lepší je s lískovými oříšky) skořice,  cukr podle chuti polohrubá mouka na žmolenku
 
  Postup: 
  Listové těsto vyválíme a přeneseme do plechu s vyšším okrajem, okraje necháme asi 2,5cm, několikrát propíchneme vidličkou. Tvaroh smícháme s trochou mléka na krém řídší konzistence (nesmí téct), vmícháme pudinkový prášek nebo šodó a osladíme podle chuti. Natřeme na listové těsto. Jablka oloupene a odjadřincujeme, nakrájíme na osminky a hustě poklademe na tvaroh. Posypeme skořicí (je možno přidat i rozinky). Z másla, mletých ořechů mouky a cukru podle chuti (záleží na kyselosti jablek) připravíme žmolenku, kterou rozprostřeme na jablka. Pečeme při 200 asi půl hodiny.
 
  |  
	
  |  
 
Zobrazeno doposud 183 x. 
 | 
 |