Suroviny:  
 45 dkg hladké mouky, 16 dkg cukru, 5 dkg tuku, l lžička jedlé sody, 2 vejce, trochu mleté skořice, citrónová kůra. 
   
 Rozpis surovin na krém:  
 ze 1/4 l mléka a 4 lžíce hrubé mouky uvaříme kaši do které po vychladnutí přidáme 16 dkg cukru a 15 dkg másla a vše řádné vyšleháme. 
   
 Postup:  
 Ze surovin zhotovíme těsto, které vyválíme po částech na  
 plát asi 0,5 cm silný a vykrojíme kolečko asi 22-25 cm, dáme 
 na suchý plech ( pro rychlejší pečení lze dát dvě kolečka na 
 jeden plech) a pečeme při 180 st. C. Po vychladnutí sundáme 
 z plechu. Takto postupně z těsta uděláme 12 placek. Placky  
 potom pomažeme nejlépe rybízovou marmeládou (nebo nějakou  
 kyselejší směsí) a na toto ještě namažeme již vychladlý krém 
 a pak postupně další placky a další vrstvy marmelády a krému. 
 Po dokončení celý dort namažeme čokoládovou polevou,  
 ozdobíme a dáme do chladu nejméně přes noc změknout. 
    |