Suroviny: 
 lenecké těsto podle základního receptu, mouka na vál 
 Tvarohová hmota: 
 500g měkkého tvarohu 
 3 vejce 
 150g krupicového cukru 
 1 sáček vanilinového cukru 
   
 Piškotová hmota: 
 2 vejce 
 100g hladké mouky 
 80g krupicového cukru 
   
 Postup:  
 Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 5 mm, přeložíme ho na plech vyložený papírem na pečení, propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 C upečeme. V míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou hmotu a vypracujeme hladký krém, který naneseme na upečený plát lineckého těsta. Připravíme piškotovou hmotu. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme je spolu s cukrem na pevný sníh. Lehce vmícháme žloutky a hladkou mouku, hmotu naplníme do cukrářského sáčku a hladkou trubičkou ji nastříkáme do tvaru mřížky na tvarohovou hmotu. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 C a pečeme 20 - 30 minut. 
    |