Suroviny:
Délka přípravy:
cca 1 hodina
Rozpočet pro 4 osoby:
500 g vepřového plecka, 2 cibule, 2 červené a 2 zelené papriky, 200 g cibule šalotky, 1 středně velký ananas (cca 500 g), 250 g malých žampionů, 2 PL sójového oleje, 150 ml kuřecího nebo slepičího vývaru, 4 ML rajského protlaku, 5 PL chilli omáčky, 2 ML růžové papriky, 1/2 ML mletého chilli, 1 ML čínského koření, 1 ML tabaska, 100 ml rýžového vína
Postup:
1. Maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostičky. Oloupeme cibuli a hrubě nasekáme.
2. Omyjeme papriky, očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny, a ty potom nakrájíme napříč na malé nudličky. Oloupeme šalotku.
3. Oloupeme ananas, rozřízneme na čtyři díly, zbavíme tvrdého košťálu uprostřed a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme a omyjeme.
4. Rozpálíme olej a kostky masa na něm opečeme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nudličky papriky a smažíme vše dohromady.
5. Postupně přidáváme houby, šalotku a ananas, všechno rozředíme vývarem a vmícháme rajčatový protlak Omáčku dochutíme chilli omáčkou, růžovou paprikou, mletým chilli, čínským kořením a tabaskem.
6. Ragú necháme na malém ohni ještě asi 3/4 hodiny pod pokličkou povařit, často mícháme. Nakonec všechno zalijeme rýžovým vínem nebo ochutíme sherry a horké podáváme.
|