| 
Všechny naše deníky
	
		 | 
		
		 | 
		
		 
			
		 | 
		
		 | 
		
		 
			
		 | 
		
		- 
	
		
		
		
			RECEPTY 
			
			(28 článků)
		
 Snažila jsem se o přehledně uspořádané recepty na sladké moučníky i na pokrmy k obědu.....Spoustu z nich dělám opakovaně, jsou jednoduché a přitom chutné :-)
		
		
		 
  | 
		
		 
			
		- 
	
		
		
		TĚHOTENSTVÍ 
		
			(2 články)
		
 ---
		
		
		 
  | 
		
		- 
	
		
		
		
			VIDEA DANEČKA 
			
			(1 článek)
		
 ZÁZNAMY DANÍKA DIGITÁLNÍM FOŤÁKEM - BEZ ZVUKU
		
		
		 
  | 
		
		 
			
		- 
	
		
		
		
			Vývoj měsíc po měsíci 
			
			(21 článků)
		
     TAJ JDE ČAS ANEB  ...Vývoj našeho miminka  " DANEČKA BALÍKA " po jednotlivých měsících  - jeho pokroky, strava, míry a váhy ap...
		
		
		 
  | 
		 |  |  	
	  |   
  Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 72 [Dalších 62 >>] 
	| 
	
	
	 | 
	 
	
| 16. měsíc našeho Danečka |  
 | 
Vložil: Minuskaa 
Datum: 10.4.2008 1 rok 5 měsíců 2 dny života dítěte Vývoj měsíc po měsíci
 |  
 |  Den je ve znamení pohybu, her a pohádek Bob a Bobka.... |  
| (Pokračování...) | Bez komentářů Přidej komentář |  
 
 |  
 
	
	
	 | 
	 
	
| 21.3.2008 - aktualitky - blíží se Pondělí Velikonoční  |  
 | 
Vložil: Minuskaa 
Datum: 21.3.2008 1 rok 4 měsíce 1 týden 5 dnů života dítěte Vývoj měsíc po měsíci
 |  
 |  21.3.2008 ukončeno kojení ( v 16,5 měsících ) - huráááááá!!! |  
| (Pokračování...) | Bez komentářů Přidej komentář |  
 
 |  
 
	
	
	 | 
	 
	
 |  
|  Muezzin, muezín  | Jen tak.... kdo je kdo |   
 |  
Muezzin, muezín  
  
- svolávač muslimů k modlitbě. Muezín ohlašuje v muslimských zemích 5x denně zpíváním azánu z vysoké věže mešity čas motlitby - z minaretu vyvolává "Alláhu akbar", tedy čas k modlení.  Muezín nesmí mít pohlavní styk stejně, jako mnich v křesťanství.  Skutečný hlas muezínův bývá nahrazen nahrávkou na záznam. Muslimové se modlí 5x denně směrem k východu. 
   |  
| Více ... |  
| Vložil: Minuskaa dne 8.3.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |   |  
 
	
	
	 | 
	 
	| 
	
	
	 | 
	 
	| 
	
	
	 | 
	 
	
 |  
|  !!! Super omáčky !!! | RECEPTY |   
 |  
 Kuře na paprice 
Suroviny : kuře ,máslo, 1 cibule, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté papriky, sůl, nové koření  
Postup : kuře očistíme, omyjeme a naporcujeme na díly. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, dáme zpěnit na máslo a zaprášíme ji paprikou. Na cibuli dáme dusit kousky kuřete, osolíme a až pustí šťávu, podlijeme vodou nebo vývarem. Můžeme přidat i několik kuliček nového koření. Dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, vývar dolijeme trochou vody, ve smetaně dohladka rozmícháme mouku a směs vlijeme do vroucího základu. Můžeme přidat mléko nebo vodu, omáčku rozšleháme a povaříme. 
 
 
Rajská omáčka 
Suroviny : cibule, olej, 2 bobkové listy, 4-8 kuliček nového koření, 4 celé pepře, 3 hřebíčky, ( 1,5 lžíce tymiánu ) a 2 lžíce cukru, 2 malé rajské protlaky ( 140g ), 2 lžíce hladké mouky, sůl, cukr, ocet, kečup.  Postup : na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli dotmava, přidáme koření, a rajský protlak, 5 minut za stálého míchání povaříme . Základ zalijeme asi 1 litrem vody nebo vývaru z hovězího masa (které si předem uvaříme) nebo z masoxu a necháme povařit. Povaříme a poté omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v hrnku s vodou .. Opět povaříme a omáčku přecedíme přes hustý cedník. Teprve teď ji dochutíme solí, cukrem a octem, případně kečupem (můžeme přidat i kousek skořice, trochu citronky a zjemnit smetanou, přisypat strouhaný perník ) 
Jiný postup : v hrnci na rozpáleném oleji osmahneme mouku za stálého míchání a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji studenou vodou nebo vývarem, rozmícháme, osolíme, přidáme koření, cibuli, citronovou kůru a vaříme dvacet minut. Podle potřeby můžeme dolít vodu nebo vývar, aby měla omáčka požadovanou hustotu. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní rajský protlak, přidáme cukr, skořici a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme. Podáváme k vařenému masu s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Na talíři můžeme ozdobit snítkou bazalky. 
 
 
Rajská se zeleninou 
Přísady : 1 velká cibule, 70 g mrkve, 50 g celeru, 30 g petržele ( zelenina pod svíčkovou ), 160 g protlaku,1-11/2 l vývaru nebo z kostky, kuličky nového koření a pepře, bobkový list, cukr, ocet, sůl.P  
Postup - Na tuku osmažíme na kostičky kořenovou zeleninu, pak přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a vmícháme protlak. Přilijeme vývar nebo vodu, okořeníme novým kořením, pepřem a bobkovým listem, přivedeme k varu a povaříme. Po uvaření přecedíme přes jemné síto, vyndáme koření a rozmixujeme zeleninu, kterou pak vrátíme zpět do omáčky. Zahustíme hotovou jíškou Knorr.   |  
| Více ... |  
| Vložil: Minuskaa dne 13.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |   |  
 
	
	
	 | 
	 
	
 |  
|  !! Super omáčky II . !! | RECEPTY |   
 |  
 Koprová omáčka
Suroviny : máslo, kopr, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce zakysané smetany, 200ml smetany ke šlehání, 100ml plnotučného mléka, 0,5 l vývaru, ocet, cukr, sůl Postup : v hrnci si rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Jíšku zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozšleháme a povaříme cca 20 min. Přidáme kopr, smetanu a omáčku necháme přejít varem. Ochutíme octem (převařeným), cukrem, solí a pepřem. Kopr můžeme přidat už do jíšky, je pak lépe cítit.
Svíčková omáčka
Suroviny : králičí nebo hovězí maso, kořenová zelenina ( 300g mrkev, 300g celer, 300g petržel apod.), 1 velká cibule, sůl, pepř, kuličky pepře, kuličky nového koření ( 10+10),špetka tymiánu, 2 bobkové listy, olej, masox, citronová šťáva, cukr, zakysaná smetana, smetana ke šlehání Postup : zeleninu nakrájíme na plátky, cibuli na hrubo. V pekáči rozpálíme olej a osmahneme na něm ze všech stran osolené a opepřené maso. Poté vyjmeme a na tomtéž tuku osmahneme kořenovou zeleninu do lehkého zhnědnutí. K zelenině vrátíme maso, vložíme koření, podlijeme horkým vývarem a vložíme do vyhřáté trouby. Dusíme, maso obracíme a přeléváme vývarem, můžeme jej dolévat. Měkké maso vyjmeme společně s kořením, šťávu se zeleninou rozmixujeme dohlídka a postupně přimícháváme zakysanou a klasickou smetanu. Promícháme, dochutíme citronem, cukrem dle chuti. Do smetany můžeme přidat hladkou mouku k zahuštění, bude-li třeba. 
Rychlá znojemská omáčka
Suroviny : 500 g kuřecích prsou, 150 g salámu nebo libových párků, 2-4 kyselé okurky, 1 cibule, 2vejce natvrdo, ½- 1 kostku bujonu, 1 větší lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, olej, lžíce hladké mouky Postup : cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a chvíli restujeme. Poté přidáme na kostky nakrájenou uzeninu, okurky, hořčici, sůl, pepř, asi 3 dcl vody s bujonem , a podusíme pod pokličkou Poté přidáme na kostky nakrájená vejce. Zahustíme moukou rozkvedlanou s trochou vody. Podáváme s rýží. (je to neskutečná bašta, vážně :-) ) |  
| Více ... |  
| Vložil: Minuskaa dne 13.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |   |  
 
	
	
	 | 
	 
	
| 
 |  
 - super rychlovky bez i s masem -Bramborový guláš I,
Suroviny :  olej, cibule, mletá sladká paprika, brambory, buřty ( párky, kabanos, točený salám),  majoránka, kmín, sůl, ( česnek, bobkový list) , jíška na zahuštění  Postup :  jemně nasekanou cibulku a nakrájenou uzeninu orestujeme na oleji, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme trochou vody ( aby byly brambory ponořené ), přidáme kmín, majoránku, sůl, pepř, česnek a bobkový list a vaříme, dokud brambory nezměknou. Na závěr zahustíme hl.moukou nebo jíškou z oleje a mouky, příp. smetany. Můžeme dochutit masonem. 
Bramborový guláš II.
Suroviny : brambory, paprika, cibule, olej, hladká mouka, mletá paprika, sůl, pepř, kmín, majoránka, masox Postup : brambory a uzeninu nakrájíme na kousky, papriku na nudličky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Nakonec do ní přimícháme mletou papriku. Přilijeme asi litr studené vody, osolíme, opepříme, vsypeme pokrájené brambory, uzeninu a papriku, okmínujeme a za občasného zamíchání vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme větší špetku majoránky, masox, česnek.  Podáváme s pečivem
Guláš bez míchání  
Suroviny : 1 kg vepř. masa ( plecka), 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření (může být i kari), 3 lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy , feferonka, 0,75-1 l vody  Postup : maso a cibuli nakrájíme, smícháme i ostatní suroviny a pořádně promícháme. Masoxy můžeme rozpustit v kastrůlku a poté dolít do 1l vody. Vše vložíme do pekáče nebo smaltované nádoby, zakryjeme alobalem a pečeme cca 90 minut na  250°C, asi 1,5 hodiny. Nedolíváme vodou, nemícháme ani nesundáváme alobal0. Přílohy : chléb, těstoviny, rýže, knedlíky.  |  
| Více ... |  
| Vložil: Minuskaa dne 13.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |   |  
 
	
	
	 | 
	 
	| 
	
	
	 | 
	 
|
   Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 72 [Dalších 62 >>] Upozornění: Dalších 2 článků v tomto výběru  je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
  |  
  | 
 |