Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • !*Anička*!  (1 článek)
  • !*Anna*!  (4 články)
  • !*Baruschka*!  (6 článků)
  • !*Bulik*!  (13 článků)
  • !*Claire*!  (13 článků)
  • !*Diny*! 
  • !*Džuli*!  (1 článek)
  • !*Enko*!  (5 článků)
  • !*Eva*!  (1 článek)
  • !*Gabi*!  (1 článek)
  • !*Hanka*!  (6 článků)
  • !*Jaffi*!  (5 článků)
  • !*Jitka*!  (5 článků)
  • !*Jurina*!  (3 články)
  • !*Kikuška*!  (2 články)
  • !*Léňa*!  (2 články)
  • !*Lenča*!  (3 články)
  • !*Lenelka*!  (4 články)
  • !*Lenka*!  (4 články)
  • !*Pavla*!  (1 článek)
  • !*Pavlinda*!  (1 článek)
  • !*Peg*!  (10 článků)
  • !*Pendula*! 
  • !*Petra*!  (5 článků)
  • !*Renda*!  (2 články)
  • !*Rybka*! 
  • !*Sapina*!  (4 články)
  • !*Sugar*!  (10 článků)
  • !*Tiina*!  (2 články)
  • !*Trollik*!  (7 článků)
  • !*Vergelka*!  (5 článků)
  • "TAJNÉ" vzkazy  (267 článků)
    aneb šuškáme si mezi sebou...
  • AKCE   (9 článků)
    aneb, co, kdy a kde získáte "zadarmo"
  • FOTOGRAFICKÉ SOUTĚŽE  (21 článků)
  • FTIPY  (7 článků)
  • HOMEOPATIKA  (5 článků)
    Tipy a rady kdy a jak používat homeopatika.
  • INFA O NEMOCECH  (6 článků)
  • KAM S DĚTMI  (6 článků)
    ... na baštu či za zábavou
  • KLUBY  (17 článků)
    KTD se pomalu bude měnit v KVH a proto je tady deníček na vaše zážitky !!!!!
  • KONTAKTY  (7 článků)
  • MÁME TO ZA SEBOU  (28 článků)
    aneb jak jsme rodily...
  • Mamiko, dívej!  (15 článků)
    Vtipné výroky našich dětiček
  • MEGASRAZÍK NAROZENINOVÝ  (47 článků)
    dočasný deník, abychom se domluvili a nemuseli dlouho listovat :-)
  • NAROZENINY A SVÁTKY  (3 články)
  • NAŠE ZKUŠENNOSTI  (15 článků)
    aneb jak na mimísky, jejich potřeby a zájmy
  • PORODNICE  (7 článků)
  • PŘEHLÍDKA PODZIMNÍ NÁLADY - hodnocení  (14 článků)
  • Přehlídka podzimní nálady - PRAVIDLA  (2 články)
  • PŘÍKRMY  (12 článků)
  • RECEPTY   (126 článků)
    nejen pro dospělé
  • RUZNE TIPY  (53 článků)
  • ŘÍKANKY A HRY PRO DĚTI  (27 článků)
  • SEZNÁMEČEK  (2 články)
    aneb vše o našich miminkách
  • SEZNÁMEK  (2 články)
    aneb základní údaje o nás :o)
  • SRAZY  (85 článků)
  • SUMÁŘKY  (302 článků)
    Sumářky z naší dubňáčkovské diskuze pro ty co nestíhají dočítat.
  • TAK TO VŠECHNO ZAČALO  (17 článků)
    aneb vzpomínáme na začátky
  • TIPOVAČKY  (3 články)
    tipujeme......
  • TIPY NA DÁREČKY  (24 článků)
    pište sem své náměty jaké a kde koupit dětem dárečky.
  • VELKÁ NAROZENINOVÁ SOUTĚŽ - PRAVIDLA  (11 článků)
  • VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - CENY  (2 články)
  • VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - PRAVIDLA  (4 články)
  • VÝBAVIČKA  (4 články)
  • VÝSLEDKY fotografických soutěží  (20 článků)
  • Z LEKCÍ  (11 článků)
    aneb co nám kde řekli, co nás kde naučili...

[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 4150 z 137 [Dalších 87 >>] 
 Francouzské jablkové koláčeRECEPTY

lístkové těsto

jablka (mně stačily 2)

drcené piškoty

troška másla – rozpustit

 

Troubu předehřejte na 2200C.

Listové těsto rozdělte na půlky, každou vyválejte a podle dezertního talířku vyřežte čtyři kola, z druhé půlky taky čtyři.

Jablka oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na velice tenké plátky.

Kola z těsta položte na plech, na každé kolo nasypte 1 lžíci piškotů a po obvodu naskládejte dokola jablečné plátky, jakoby do květinky. Potřete rozpuštěným máslem.

Koláčky pečte 15 minut, před podáváním je můžete posypat trochou moučkového cukru.

 

V tom receptu to ještě horké potírají roztopenou pomerančovou zavařeninou, tu já nemám.

Více ...
Vložil: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) dne 9.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Šarišské zelíRECEPTY
Starý slovenský recept - kysané zelí ochucené protlakem je zapékané s brambory a uzeným bůčkem.

Šarišské zelí

Ingredience:

Postup:

Bůček uvaříme téměř doměkka. Cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory, ochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou a necháme prohřát.

 
Více ...
Vložil: Pavlinda, 4/04, 2/07 dne 9.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Lemon cheescakeRECEPTY

Rychly citronovy cheescake s ovocnou polevou
NA "TESTO":
100g masla
225g susenek (ne moc sladkych, v originale digestive biscuits)
1 a pul lzice hnedeho cukru
NA NAPLN
150ml citronove stavy (asi 4 mensi citrony)
225g Philadelphie nebo jineho podobneho syra
100g jemneho krystalu
200g creme fraiche (neco mezi mascarpone a kysanou smetanou)
NA POLEVU
3 lzice citronove stavy
50g jemneho krystalu
150g ovoce (boruvky, maliny..)
POSTUP
1.rozehrate maslo smichejte s rozmixovanymi susenkami a cukrem. Rozprostrete lzici do dortove formy (prumeru 20 centimetru) a umackejte na dno a strany. Dejte do lednicky na 20 minut.
2.nastrouhejte kuru z jednoho citronu a pridejte syr a cukr, michejte dohladka. Potom pomalu pridavejte stavu z citronu a nakonec creme fraiche, ktery vmichejte velmi jemne. Kremem naplnte formu s "testem" a nechte ulezet min. 2 hodiny.
3.na polevu nalijte stavu z citronu do kastrulku s cukrem a zahrivejte do rozpusteni krystalu. Pridejte ovoce a varte 1 minutu. Nechte vychladit a prelivejte pres jednotlive porce.
Tenhle recept pocita trochu s tim, ze jste zvykli na stiplavejsi chute, ja bych pridala do kremu trosku vic cukru. Ale i to puvodni mnozstvi se rozhodne da snist.
Je nejlepsi odlezeny alespon 8 hodin, i kdyz se puvodne udavaji 2 hodiny.
Více ...
Vložil: Lenelka dne 19.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chlupaté knedlíky - bosákyRECEPTY

Zdroj: Horan/Momčilová - Vaříme dětem chutně a zdravě

1 kg syrových brambor, 100 g hrubé mouky, 120 g hrubé krupice (já měla dětskou krupičku), 1 vejce, 1 lžíce smetany, sůl

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a vodu dobře vymačkáme. Přidáme vejce, smetanu, špetku soli a mouky a vypracujeme v míse těsto. Rukou nebo lžící tvarujeme knedlíčky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme 6-10 minut. Uvařené vyjmeme na mísu a omastíme sádlem nebo olejem.

Příkrm ke kysanému zelí, špenátu, dušené zelenině. My měli s houbama.

Bála jsem se, aby se nerozvařilo, takže jsem krupičky nasypala trošku víc. Vařila jsem 8 minut. Pro Jurinu - můžeš tu smetanu vynechat, nic zvláštního tam myslím neudělá.

Více ...
Vložil: Lenča, Vojta a Marek dne 16.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ukrajinský borščRECEPTY

Zdroj: Apetit

Pro 4 osoby, Příprava 40 minut+cca 2 hodiny na vaření masa

500g hovězího masa s kostí
150g kořenové zeleniny
1-2 červené řepy, nakrájené na kostky
40g sádla nebo oleje
4 lžíce rajčatového protlaku
20g hladké mouky
3 větší brambory, nakrájené na kostky
150g bílého hlávkového zelí
1 bobkový list
2 rajčata, oloupaná a nakrájená
2 rozdrcené stroužky česneku
ocet podle chuti
pepř a sůl
200ml zakysané smetany k podávání

1. Do velkého hrnce vlijte dva litry vody, vložte omyté maso, osolte a přiveďte k varu. Na mírném plameni ho povařte do změknutí (trvá to asi dvě hodiny). Pak vývar přeceďte a oberte maso. Vývar si můžete připravit i den předem; jen z něj před použitím seberte ztuhlý tuk.

2. V pánvi rozehřejte polovinu sádla či oleje a pět minut na něm opékejte řepu a kořenovou zeleninu, také nakrájenou na kostky. Pak přidejte protlak a všechno přesuňte do hrnce s vývarem. V rendlíku si z mouky a zbytku tuku připravte jíšku a rozmíchejte ji do polévky. Přisypte brambory, nakrájené zelí, bobkový list, pepř a rajčata.

3. Polévku povařte přibližně čtvrt hodiny, tak, aby brambory změkly. Na závěr ochuťte česnekem, octem a podle potřeby dosolte. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.

Nemám vyzkoušeno, ale Pavlinda a Bára ano a doporučují VAŘIT!

Více ...
Vložil: Bulik dne 13.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 hermelínové bramboryRECEPTY
nemám vyzkoušené, ale mohlo by to být dobré. chystám se na to v týdnu!

ingredience: brambory, hermelín, niva,šunkový salám nejlépe krájený, cibule, sýr na strouhání, pepř, sůl, smetana. množství podle strávníků a velikosti pekáče.

postup:oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, stejně tak hermelín, nivu a šunkový salám. cibuli nakrájíme na půlkolečka. vše smícháme, opepříme , malinko osolíme,vložíme do pekáčku a zalijeme smetanou. pár minutek před zapečením posypeme strouhaným sýrem a ještě pár minutek zapékáme.

 

Více ...
Vložil: Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 dne 12.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 sýrovo-ořechové těstovinyRECEPTY
zatím taky nevyzkoušené

ingredience: těstoviny, niva nastrouhaná, ořechy vlašské nebo lískové taky nastrouhané, libovější angl. slanina,

 

postup: těstoviny uvařit dle návodu. a mezitím dáme na pánvičky osmahnout slaninu na kostičky nakrájenou, až pustí šťávu...těstoviny slijeme a smícháme se slaninou, né se vším omastkem jen část, aby to nebylo moc mastné. a promícháme, aby se těstoviny neslepily. hned  do těstivin přidáme nivu a ořechy, aby se teplem rozpustil sýr a hezky se obalily. a můžeme podávat.

Více ...
Vložil: Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 dne 12.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hanácké vdolkyRECEPTY

500g hladké mouky, 2 žloutky, 7 lžiček cukru, špetka soli, 1/4 l mléka, 1 kostka droždí, 1,5dcl oleje

dovnitř 1 tvaroh se sáčkem vanil. cukru  troškou mléka, navrch povidla a drobenku (máslo, cukr, hrubou mouku)

Necháme vzejít kvásek (droždí, trošku teplého mléka, lžička cukru a lžíce mouky), smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Nelekejte se, je mastnější.

Těsto si rozdělím na 24 kousků - vyjde na dva plechy. Udělám placičku, do ní zabalím lžičku tvarohové náplně, položím na plech, na pečící papír spojem dolů, udělám důlek, do něj povidla, posypat drobenkou, kdo chce pomaže žloutkem.

Pečeme asi na 200 stupňů dozlatova.

Více ...
Vložil: Lenča, Vojta a Marek dne 10.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené kapustičky v krémové omáčceRECEPTY

Zdroj: Apetit

700g růžičkové kapusty, očištěné
100g anglické slaniny
2 lžíce mandlových lupínků
1 lžíce másla
1 lžíce slunečnicového oleje
300 ml smetany ke šlehání
půl lžičky citronové šťávy
4 lžíce strouhanky
3 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl a pepř

1. Předehřejte troubu na 200C, horkovzdušnou na 180C. Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodu a krátce (zhruba 4 minuty) je povařte. Důkladně sceďte.

2. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.

3. Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posypte pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.

Bulíkovy postřehy: Když se koupí kilovka kapustiček, tak po očištění je z toho tak zhruba těch 700g. Místo anglické se dá použít i šunka, klidně i z konzervy. Rozhodně nevynechávejte mandlové lupínky, bez nich to není ono. Smetany ke šlehání stačí čtvrtlitrový pytlík, je zbytečné kupovat dva, aby bylo přesně 300ml. Parmazán jsem u nás na maloměstě ještě nesehnala, takže eidam to jistí, ale určitě by to bylo ještě lepší! Výborný fígl je to promíchání sýru se strouhankou, vznikne velmi chutná krustička.

Více ...
Vložil: Bulik dne 8.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kynutý chodský koláč od DinyRECEPTY

Ingredience: 1/2 kg polohrubé mouky, 1 dcl oleje, 20 g droždí, 1 vejce, 1/4 l mléka, 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronová kůra

 
 

Postup přípravy: Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vejce, olej a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí a necháme vykynout asi 1 a 1/2 hod. Potom vyválíme na pečící papír, dáme na plech a můžeme dát ovoce, tvarohovou nebo makovou náplň - na co máte zrovna chuť. Na ovoce přidáme ještě drobenku. Pečeme na 170 °C do růžova.

Vychytávky: na pečící papír obkreslím tvar mělkého talíře a to celé nastříhám 4x (z 1/2 kila mouky vyjdou krásně 4 velké koláče)

Náplně:

Tvarohová: klasika tvaroh, vejce, přidávám lžíci rumu, vanilkový cukr a vanilkový puding (prášek), cukr

Maková: do mletého máku přidám cukr, mléko a lžíci povidel

Povidlová: přidám trošku rumu na ovonění a také se krásně rozmatlají:)

Drobenka: 80 g cukru, 80 g másla - to rozpustím a povařím na pánvi, pak přidám 200gr polohrubé mouky, možná by stačilo tak  170gr a zamíchám, nechám vychladnout a pak šoupnu na koláč před pečením.

 

Dobrou chuť (na 4 koláče jsem dala do náplní 2 měkké tvarohy, 1 povidla, 100 gr. máku a 100 gr. višňového džemu od tchýně:)

 

 

 

 

 

Více ...
Vložil: Diny a čtyřlístek dne 25.1.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 4150 z 137 [Dalších 87 >>] 

Upozornění:
Dalších 1176 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.