|
Všechny naše deníky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
"TAJNÉ" vzkazy
(267 článků)
aneb šuškáme si mezi sebou...
|
-
AKCE
(9 článků)
aneb, co, kdy a kde získáte "zadarmo"
|
|
-
FOTOGRAFICKÉ SOUTĚŽE
(21 článků)
|
|
-
HOMEOPATIKA
(5 článků)
Tipy a rady kdy a jak používat homeopatika.
|
-
INFA O NEMOCECH
(6 článků)
|
-
KAM S DĚTMI
(6 článků)
... na baštu či za zábavou
|
-
KLUBY
(17 článků)
KTD se pomalu bude měnit v KVH a proto je tady deníček na vaše zážitky !!!!!
|
|
-
MÁME TO ZA SEBOU
(28 článků)
aneb jak jsme rodily...
|
-
Mamiko, dívej!
(15 článků)
Vtipné výroky našich dětiček
|
-
MEGASRAZÍK NAROZENINOVÝ
(47 článků)
dočasný deník, abychom se domluvili a nemuseli dlouho listovat :-)
|
|
-
NAROZENINY A SVÁTKY
(3 články)
|
-
NAŠE ZKUŠENNOSTI
(15 článků)
aneb jak na mimísky, jejich potřeby a zájmy
|
|
|
|
-
PŘEHLÍDKA PODZIMNÍ NÁLADY - hodnocení
(14 článků)
|
-
Přehlídka podzimní nálady - PRAVIDLA
(2 články)
|
|
-
RECEPTY
(126 článků)
nejen pro dospělé
|
|
-
ŘÍKANKY A HRY PRO DĚTI
(27 článků)
|
-
SEZNÁMEČEK
(2 články)
aneb vše o našich miminkách
|
-
SEZNÁMEK
(2 články)
aneb základní údaje o nás :o)
|
|
-
SUMÁŘKY
(302 článků)
Sumářky z naší dubňáčkovské diskuze pro ty co nestíhají dočítat.
|
-
TAK TO VŠECHNO ZAČALO
(17 článků)
aneb vzpomínáme na začátky
|
-
TIPOVAČKY
(3 články)
tipujeme......
|
-
TIPY NA DÁREČKY
(24 článků)
pište sem své náměty jaké a kde koupit dětem dárečky.
|
-
VELKÁ NAROZENINOVÁ SOUTĚŽ - PRAVIDLA
(11 článků)
|
|
-
VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - CENY
(2 články)
|
-
VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - PRAVIDLA
(4 články)
|
|
-
VÝSLEDKY fotografických soutěží
(20 článků)
|
-
Z LEKCÍ
(11 článků)
aneb co nám kde řekli, co nás kde naučili...
|
|
[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 81 až 90 z 137 [Dalších 47 >>]
|
| Sponzoři 3 | VELKÁ NAROZENINOVÁ SOUTĚŽ - SPONZOŘI |
|
Logo + odkaz na www stránky | Sponzor | VĚNOVANÁ CENA | Čím se sponzor zabývá | |
|
|
| | Koupelový olej Delfínek Mycí olej Femina Jasánek Krém na dobré ráno Růžový krém Nosní olej | | Jemná přírodní aroma - kosmetika Eoné pro děti, pro těhulky i pro dospěláky. Péče od prenatálu přes porod, šestinedělí, kojení, zoubečky, imunitní systém, koupání, čištění a péči o pleť, až po intimní hygienu. Zkuste a napište! Informace najdete na www.eone.cz. Možná vás inspirujeme k používání přírodních prostředků české výroby. | |
|
|
| | Knihy: Lidové písničky a hry s nimi 12 klíčů k důsledné výchově Proč jsou šťastné děti šťastné Novákovi potřebují pomoc Zábavné činnosti pro celou rodinu
Multimediální program na CD - Dobrodružství poznání (LANGMaster) | | Rodina.cz Každodeník o rodičích, dětech a jak být spolu. | |
|
|
| |  Textilní kapsář | | Výtvarnice se zabývá textilní tvorbou z přírodních materiálů (bavlna, len, hedvábí) s pozitivním tiskem a s využitím techniky modrotisku. Autorské modrotisky - vlastně kresba z volné ruky - jsou využívány především pro oděvní tvorbu a pro interiér na přehozy na lůžka a stolničení. Kresba na kanafasu je základem výrobků především pro interiér - dětské hračky, polštáře, kapsáře, deky a opět stolničení. Jako výplň slouží PES duté vlákno vhodné i pro alergiky. Oděvy jsou jednoduchých střihů, založeny především na výtvarném pojednání textilie. Značná část produkce je věnována ženám s "nějakým kilem navíc". | |
|
|
| |  Hroch maxi oranžový | | Dráček.cz Internetový obchod specializovaný na české textilní hračky a dekorace pro malé i velké. V nabídce jsou textilní zvířátka, kapsáře, maňásci, televizní plyšáci od Kouzelné školky po Krtka, kojicí polštáře, levné šátky na nošení dětí, kojenecké hračky, výbavičky pro miminka, dětské povlečení, župánky, zástěrky a další. Po Praze při nákupu nad 1000 Kč rozvoz zdarma. |
|
| Více ... |
| Vložil: Jaffi, V 4/04 + V 3/08 dne 17.5.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Rajčatová polévka
Pozor, neplést s rajskou polívkou, tenhle kuchařský zázrak neviděl ani bobkový list ani nové koření a jiné špécie jimiž se ochucuje typický produkt školních jídelen.
1 kg rajčat, raději více zralých 1 šlehačka (nebo zakysaná smetana) máslo, hladká mouka, sůl, vajíčko, polohrubá mouka
Na másle rozdusíme pokrájená rajčata, zalijeme vodou, rozvaříme. Rozmícháme smetanu se lžící hladké mouky a solí a vmícháme do polévky. Svaříme, rozmixujeme, přepasírujeme přes síto. Zavaříme noky, umíchané z 1 vajíčka a polohrubé mouky. Noky se nejlépe zavařují přes cedník na halušky (nad polívkou do cedníku vyklopit těstíčko a míchat vařečkou, dokud těsto otvory cedníku neproleze do polévky). Polévka je jemná, krémová, každý se ptá, co je v tom za koření, přitom jde skutečně jenom o rajčata a sůl. Mám ověřenou variantu se zakysanou smetanou, šlehačku jsem nezkoušela.
|
| Více ... |
| Vložil: Bulik dne 3.5.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Špenátová polévka
zmrazený špenát cibule olej, hladká mouka, mléko sůl, pepř, česnek
Nadrobno pokrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji, zasypeme hladkou moukou a umícháme světlou jíšku. Do jíšky vlejeme mléko (1-2,5 dcl podle plánovaného množství polévky) a za stálého míchání uvaříme hustý bešamel. Měl by vřít 20 minut, ale to byste u toho museli pořád stát a míchat, takže nabízím jinou variantu. Do bešamelu vložíme zmrazený špenát (tak 1/2-2/3 balíčku, jinak je polívka moc zelená) a mícháme, dokud se špenát nerozmrazí. Dolijeme vodou na požadované množství polévky a teď teprve necháme 15-20 minut vřít, polívka je už řídká a míchat se musí jenom občas. Trochu tím dlouhým varem zmasakrujete ten špenát, původně se měl dát až do hotové polívky a vařit jenom do rozmražení, ale tomu zmraženému protlaku se stejně už moc ublížit nedá. Nakonec dosolíme, případně dopepříme, polévce dodá pikantní chuť i eventuelní stroužek rozmačkaného česneku. Polévka je hustá, hutná a výživná, i když hustota záleží na množství mléka, bešamelu a špenátu.
|
| Více ... |
| Vložil: Bulik dne 3.5.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
|
|
100 g prolisovaného špenátu (i víc) 80 g másla 4 žloutky, 4 bílky 60 g mouky sůl náplň: cibule + 6 vajec
Špenát povaříme a prolisujeme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme sůl, špenát, mouku a nakonec sníh z bílků. Na plech dáme papír, který namastíme, těsto na něj rozetřeme a rychle upečeme. Po vytáhnutí z trouby se musí srolovat i s papírem, až schládne, tak se papír opatrně sundá, špenátový plát už bude držet tvar dokulata a nebude se při rolování s náplní lámat. Zvlášť připravíme míchaná vejce na cibulce, kterými roládu namažeme a stočíme. Lepší je postudenu, vychlazená taky líp drží pohromadě a krájí se. Je úžasně zeleno-žlutá. |
| Více ... |
| Vložil: Bulik dne 8.4.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tvarůžková pomazánka | RECEPTY |
|
Kdo ma rad tvaruzky (ja je nemela az do ted***), tak slyste:
1 balicek tvaruzku 1 mekky tvaroh 1 lzicka mlete papriky, nejlepe palive 1 lzicka horcice plnotucne 50g majolky (nemusi byt) 1 velka cibule 1dc piva lzici pazitky
vse rozmichame a potirame na chleba. Mnam , mnam (-:
|
| Více ... |
| Vložil: Claire+Viky04+Jáša09+Vanda11 dne 7.4.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
0,5 kg hladké mouky 1 celé vejce sůl 3 dkg kvasnic cca 2 hrsti škvarek + 1 vrchová lžíce sádla (rozpustit) 2-3 lžíce oleje mléko
Zaděláme těsto tuhé jako na buchty (polotuhé), necháme nakynout, pak uděláme placky a uděláme na nich rádýlkem mřížky, potřeme sádlem (můžeme osolit nebo až po upečení dle chuti každého). Peču na cca 230 stupňů - rošt uprostřed. Po upeční znovu potřeme sádlem. |
| Více ... |
| Vložil: Petra,Kájík 04/04,Honzík 11/06 dne 19.3.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Ještě jsem zapomněla trochu cukru do kvásku |
| Více ... |
| Vložil: Petra,Kájík 04/04,Honzík 11/06 dne 19.3.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ještě k té krkovici... | RECEPTY |
|
lepší je obyčejné Magi od Vitany, to se, tuším, jmenuje Polévkové koření :-) |
| Více ... |
| Vložil: Baruschka dne 15.3.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Maggi krkovice a opečené brambory :-) | RECEPTY |
|
Plátky krkovice se naloží do Maggi nejlépe aspoň na den a nechá se v lednici uležet. Nepřidává se už vůbec nic ani sůl. Pokud jsou plátky tenké, zprudka se osmaží na pánvi. Výborné je to v létě přímo na venkovním grilu...
Opečené brambory se výborně dělají tak, že do vody, ve které se vaří, přidáme maličko octa nebo cironové šťávy. Ta kyselost způsobí, že se nerozpadávají a vytvoří se báječná kůrčička. Brambory se vaří max. 10 minut, aby nebyly ještě úplně měkké. Poté se smaží na pánvi, nejlépe na sádle. |
| Více ... |
| Vložil: Baruschka dne 8.3.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 81 až 90 z 137 [Dalších 47 >>] Upozornění: Dalších 1176 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|