Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 170] Poslední články ze všech deníků 171180 z 265 [Dalších 85 >>] 
 jak jsem to dělala já - dětská výživa- Recepty

jsem rozvařila letní jabka (oloupala a vykrájela), rozvařila meruňky a cca půl napůl smíchala a rozmixovala, dala do skleniček od jogurtů a teď se mi to vaří v hrnci. Nesladila jsem ani nepřidávala nic jiného. Vím, že ty výživy s pudingem jsou dobré, ale myslím, že ty budu dělat až příští rok, přece jen, je tam dost cukru a taky ten škrob.

Další várka byla jablka rozvařená + černý rybíz (taky trochu červeného a bílého) - podusit, rozmixovat a propasírovat přes sítko - kvůli zrníčkům z rybízu. Pak jsme dělala ještě to samé, tedy jablka + černé maliny - opět nakonec propasírovat. Pak do lahviček a zavařit (tedy to má barvu, to až mi bude plivat, tak budeme mít červené úplně všechno:-)).

Uvidím, zda se to nebude kazit. 

Více ...
Vložil: Jity+Beru6/05,Sofi5/08 dne 23.7.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 dětská výživa - zkopírováno z rodiny- Recepty

Domácí dětská výživa
Rozvařila jsem si ovoce zalité vodou,ochutila cukrem podle kyselosti ovoce(asi se uvádí 1/4kg cukru na 1kg ovoce) a pak jsem vše rozmixovala a přidala vanilkový puding,na 1/2l jeden,jak když se vaří z mléka,rozšlehala,povařila.Zavařovala jsem je 20min. na 80st.Už jsou pryč,tak letos určitě udělám nové.Malá je má ráda samotné,nebo jí je třeba míchám s tvarohem.Marcela

Já jsem oloupala a rozmixovala dědečkova jablíčka, a poté je zavařila do malých skleniček. No a pak, když začal papat se do moc hodilo. Výborná jablíčka byly ještě doplněná banánkem a smíchaná se lžičkou sunaru. Mirka

Přesnídávky
muj recept:2,5kg jablek,100g mouckovyho cukru,2 pudingy vanilkovy,150 ml vody. Jablka oloupes,nakrajis na kousky,povaris je do mekka,pak je slijes,rozmixujes,pridas cukr.Do misky nalijes vodu(vlaznou) a v ni rozmichas pudingy a vlijes do smesi,chvili to povaris az to zhoustne,musis michat,aby se to neprichytilo a je to.Pak si to nandas do sklenicek,muzes je dat do hrnce a povarit,aby se ti zatahli vicka a presnidavka dyl vydrzela,staci deset minut.Ovoce muzes menit,pridavam tam i banan,hrusky atd.Dobrou chut,nasemu malymu moc chutnaji.

přesnídávka z jablek
oloupaná jablka zbavená dobře jádřinců nakrájíme a v kojenecké vodě podusíme. Poté dohladka rozmixujeme v mixéru, plníme do přesnídávkových skleniček a klasicky zavaříme. Do tohohle základu se můžou přidat jahody, borůvky, maliny, broskve... Zkoušela jsem dělat čistě jahodovou přesnídávku a nebylo to ono, s jablky je to lepší. I na těch kupovaných přesnídávkách mají napsáno, že základ vždy tvoří jablka.


Přesnídávky
muj recept:2,5kg jablek,100g mouckovyho cukru,2 pudingy vanilkovy,150 ml vody. Jablka oloupes,nakrajis na kousky,povaris je do mekka,pak je slijes,rozmixujes,pridas cukr.Do misky nalijes vodu(vlaznou) a v ni rozmichas pudingy a vlijes do smesi,chvili to povaris az to zhoustne,musis michat,aby se to neprichytilo a je to.Pak si to nandas do sklenicek,muzes je dat do hrnce a povarit,aby se ti zatahli vicka a presnidavka dyl vydrzela,staci deset minut.Ovoce muzes menit,pridavam tam i banan,hrusky atd.Dobrou chut,nasemu malymu moc chutnaji.


DĚTSKÉ PŘESNÍDÁVKY
jablka
hrušky
broskve
jabka+ meruňky
švestky
Vhodné jsou dobře zralé plody, aby se nemuselo přislazovat.
.....
Ovoce rozvařit, rozmixovat a zahustit čistou (bez mléka) rýžovou kaší MILUPA. Plnit do horkých přesnídávkových skleniček, ihned zavřít, dát do hrnce vařit (nemusí být ponořené) asi na 10 minut. Potom obrátit dnem vzhůru a nechat stát do druhého dne.
Takhle se velice snadno připraví zdravé přesnídávky bez cukru a dalších přísad. Spolehlivě prý vydrží do dalšího léta.


A já dělala přesnídávky tak, že jsem povařila ovoce i různé kombinace (jahody, jablka, broskve, švestky - prostě co zahrádky daly) podle chuti osladila hroznovým cukrem a zahustila vanilk. pudingem. Na 2,5kg ovoce 2 pudingy, 1,2l vody. A ještě 45min. zavařila.

A mám jeden zlepšovák!
Rozmixuji zralé ovoce na jemnou kaši - musí být tekutá a naliji ji do sáčků na led do nápojů. Potom si odtrhnu podle potřeby pár kostek a dávám třeba na kaši, nebo do jogurtu.

Je to sice většinou z jablek, ale snad něco vybereš nebo zkombinuješ, že ti to pomůže

Více ...
Vložil: Jity+Beru6/05,Sofi5/08 dne 23.7.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tabulka červnových miminek- Zajímavé odkazy, www

http://cerven2005.webz.cz/ heslo 0605

Více ...
Vložil: Ivča & 2 dne 11.6.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 nepečený dort- Recepty

Nepečený dort

2 balíčky piškotů, 3 kysané smetany, cukr moučka, máslo a kokos na vysypání, 2-3 kompoty mandarinek                                   

 

Takže kysanou smetánku osladím (přiměřeně) cukrem moučkou a pak to začne. Vymazat dortovou formu máslem a vysypat kokosem. Vyskládat piškoty, zaplácat oslazenou smetanou, na to nakydnout kompot (bez šťávičky) a zase piškoty, zase smetana, zase kompot. Tak dlouho dokud je kam a je co dávat… končíme smetanou a tu ještě zasypávám kokosem.

No a strčit do ledničky a nechat do druhýho dne uležet……

 

Já to dělám tak nějak všeho přiměřeně.... takže ty údaje jsou spíš přibližný.....

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 30.5.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 trojbarevná buchta- Recepty

Trojbarevná buchta

 

1.těsto

30 dkg polohrubé mouky, 12 dkg tuku, 10 dkg cukru, 4 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu, prášek do pečiva

 

2.těsto

1 kg tvarohu, rum, cukr, vejce, rozinky

 

3.těsto

15 dkg cukru, ½ skleničky oleje, 3 žloutky,     5 lžic horké vody, 20 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva, sníh z bílků

 

Na plech se dají těsta v pořadí 1., 2., 3. a pečeme.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 17.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bábovka s tvarohem- Recepty

Na těsto:

¼ kg másla nebo Hery

¼ kg měkkého tvarohu ( nejlépe v kostce)

¼ kg cukru krupice

¼ kg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva      předehřáté trouby. Pečeme ve středně+ vyhřáté troubě asi 45 minut. Po upečení bábovku vyklopíme.

5 vajec

Dále:

Olej a mouka na vymazání a vysypání formy. Oříšky, rozinky, strouhaný kokos nebo kakao na dochucení.

Postup:

V míse utřeme  rozměklé máslo s cukrem, pak přidáme žloutky. Po vypracování zapracujeme  tvaroh. Dále vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Pozor – těsto je poměrně tuhé, asi jako krém.

Část těsta lze obarvit kakaem, mohou se přidat rozinky, oříšky ( celé i strouhané), strouhaný kokos…

Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy ( můj tip – vysypávám ji strouhaným kokosem), nahrneme k okrajům a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Ještě horkou bábovku vyklopíme, můžeme pocukrovat nebo použít polevu.

Moje varianta – strouhané lískové oříšky nebo strouhaný kokos...

Více ...
Vložil: Senedra dne 17.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Můj porodní plán-Lucie 30- Užitečné rady
Jak bych to při porodu chtěla :-))

Porodní plán

Chcete mít svého manžela u porodu? ANO

Chcete,aby Váš manžel zůstal s vámi i v případě operačního porodu(klešťě,cís.řez)? ANO

Akceptujete přítomnost studentek zdr.školy,event.mediků při vašem porodu? NE

Jaký máte názor na holení genitálu před porodem? běžně provádím sama

Jaký máte názor na podávání klyzma? souhlasím

Souhlasíte s nástřihem hráze-episiotomií? NE

Chcete používat horkou vodu k tlumení porodních bolestí? ANO

Máte představu o konkrétní poloze v době vypuzovací? ve vaně

Budete akceptovat preventivní přístrojové monitorování ozev plodu? ANO

Je pro Vás důležitý pohyb během porodu? ANO

Pokud se rozhodnete pro medikamentózní tlumení bolesti-co preferujete? jen epidurální analgezii

Akceptujete rozhodnutí porodníka o medikamentózním vyvolání porodní činnosti? NE

Chcete,aby Vám bylo ihned po porodu miminko položeno na břicho/prsa? ANO

Než dojde k přestřižení pupečníku,nechat pupečník DOTEPAT

Souhlasíte v případě potřeby s podáním krevního derivátu(krev,plazma…)? ANO

Může Vám být po porodu plodu podána nitrožilní injekce k stažení dělohy? ANO

Přejete si dítě kojit? ANO

Co si myslíte o časném počátku kojení(do půl hodiny po porodu)? ANO,chci zkusit

Souhlasíte s podáním standardní dávky vitamínu K dítěti po porodu? ANO

Více ...
Vložil: Lucie 32,Josífek 19.6.05 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 zeleninový boršč- Recepty

Zeleninový boršč

200g červené řepy, 40g sádla, 4 lžíce rajského protlaku, 100g bílého hlávkového zelí, ocet, masový vývar, sůl, 20g hladké mouky, 200g brambor, 100g mrkve, bobkový list, celý pepř, 2 rajčata, 1 stroužek česneku, zakysaná smetana

 

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na polovině rozpáleného sádla. Přidáme rajský protlak, nakrájené zelí, několik kapek octa a podlijeme masovým vývarem. Osolíme, přidáme jíšku ze zbylého sádla a mouky, očištěné a nakrájené brambory, mrkev, bobkový list, pepř a oloupaná nakrájená rajčata.

 

Já nemám ráda vařený ani pečený rajčata, tak používám protlak, ale jinak ňamka, jak jináč, že jo :-DD.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 kološvárské zelí- Recepty

Kološvárské zelí s masem (bigoš)

250g slaniny, 2 cibule, 400g libového vepřového masa, čtvrtka bílého zelí, 400g kyselého zelí, 2 utřené stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, kmín, lžíce majoránky, lžíce sladké papriky

 

Rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky a zpěníme na ní cibuli nasekanou na drobno. Přidáme maso upravené na malé kostky a ostatní přísady. Vše dobře promícháme, mírně podlijeme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka (můžeme použít i tlakový hrnec). Podáváme s vařenými bramborami nebo tmavým chlebem.

 

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 šarišské zelí- Recepty

Šarišské zelí

1 velká cibule, 400g kyselého zelí, 1 lžíce tuku, uzený bůček, 2 lžíce rajského protlaku, 500g syrových brambor, jíška, 150ml smetany

 

Jemně nakrájíme cibuli, zpěníme na tuku, přidáme zelí a na malé kousky nakrájený bůček a zalijeme vodou. Nakonec zamícháme protlak. Vaříme, až je maso skoro měkké. Pak přisypeme brambory nakrájené na kostičky. Podle chuti osolíme, zahustíme jíškou a dovaříme. Na závěr zjemníme smetanou. Jíme samotné nebo s chlebem.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 170] Poslední články ze všech deníků 171180 z 265 [Dalších 85 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.