|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 265 [Dalších 235 >>]
|
| Placka se švestkami | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience (pro 1 osobu)
- pekáček (asi 30 cm dlouhý )
- 1 střední brambor
- 1 vejce
- 1 polévková rovná lžíce hladké mouky
- 1/2 kávové lžičky soli
- asi 25 půlených švestek (čerstvé či mražené)
- mletý cukr na posypání
- polévková lžíce másla na vymazání pekáčku
Postup
Brambor rozmixovat (nebo jemně nastrouhat na struhadle ), přidat mouku, vejce a sůl. Dno pekáčku silně vymazat máslem a pokrýt těstem, na které uložit půlené švestky vnitřkem nahoru. Dát péci do trouby předehřáté na 100 °C. Jakmile okraje těsta zezlátnou (placka začne nádherně vonět), vyndat z trouby a posypat cukrem. Jíst teplé z pekáčku. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Krkonošský hubník | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- 6 rohlíků
- 100 g sušených hub
- 60 g krupice
- sůl
- pepř,
- ¼ l mléka
- 3 vejce
- 5 stroužků česneku
- 1 velká cibule
- 40 g sádla na pekáč
Postup
Sušené houby propláchneme, namočíme na několik hodin do vody a pak uvaříme. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rozmícháme na kaši. Přidáme pokrájené houby, sůl, pepř, utřený česnek, osmaženou cibulku, vejce a zahustíme krupicí. Znovu vše dobře promícháme. Těsto vlijeme do vymaštěného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě, až má hubník zlatou kůrčičku. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí směs "Veverka" | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- Kuřecí maso (nejlépe řízky)
- bramboráky
- sterilizované žampiony
- cibule
- česnek
- sterilizovaná kapie
- vejce
- olej
- sůl
- pepř
- kari
- worcesterová omáčka
- kečup.
Postup:
Na rozpáleném oleji prudce osmahneme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme před tím osolili, opepřili a zakápli worcestrovou omáčkou. Maso vyjmeme a do zbylého tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jen zpěníme a přidáme prohřát nadrobno nakrájené bramboráky, žampiony, kapie. K prohřáté směsi přidáme kuřecí maso. Dochutíme kari kořením a lžičkou kečupu. Přidáme vejce, která celou směs spojí.
Podáváme nejlépe s hranolky. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuře Cachatore | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- kuře
- zelená paprika
- červená paprika
- cibule
- česnek
- černé olivy
- sýr (Blaťácké zlato)
- sojový olej
- sůl
- pepř
- oregano
- těstoviny
Postup:
Na rozpáleném oleji osmažíme kousky kuřete, tak aby se zatáhly. Vyjmeme a do zbylého oleje dáme opéci na větší kousky nakrájené papriky a cibuli. Posléze přidáme nadrobno nakrájený česnek. K opečené zelenině přidáme kousky kuřete, posolíme, opepříme a dáme zapéci do trouby. Uvaříme větší těstoviny, které rozprostřeme po míse, na těstoviny přidáme zapečenou zeleninu s kuřecím masem. Ozdobíme černými olivami a na plátky nakrájeným sýrem. Na závěr posypeme oreganem. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Papriková pasta | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 2 kg červených paprik ( červené jsou chutnější, mám vyzkoušeno)
- ½ kg cibule
- 5 – 7 feferonek
semlít dohromady a přidat:
- 2 dl oleje
- ¼ l octa
- 20 dkg cukru
- 1 lžíce soli
- ½ balíčku DEKA - bez zrníček
Postup:
vařit asi 40 minut, podle toho, jak to chceme řídké nebo husté a 15 minut sterilizovat. Výborné do gulášů, do směsí na špagety apod. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zeleninové bramboráčky | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 500g cukety
- 2 větší karotky
- 2 vejce
- 1 lžíce vegety
- špetkuamletého pepře
- 100ml mléka
- 250g hladké mouky
- 1 hlávkový salát
- 100g rajčátek
- olej na smažení
- špetku muškátového květu
- 1 menší cibuli
- 2 stroužky česneku
- sůl, majoránka a strouhanka
Postup:
Cuketu omyjeme a okrájíme ( mladé plody můžeme použít i se slupkou ). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Mandlový likér | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience
- 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka
- mandlový puding
- 1/2 litru rumu
Postup
Neotevřené plechovky kondenzovaného mléka vložíme do vody tak, aby byly téměř potopené a vaříme 2 hodiny. Pak plechovky vyjmeme a necháme vychladnout. Uvaříme si 1/2 litru pudingu. Při chladnutí jím občas mícháme, aby se netvořil škraloup. Obsah z plechovek vložíme do mixeru, přidáme puding a šleháme. Přiléváme rum. Přelijeme do lahví (množství 1 litr) a hlavně odneseme co nejdříve do sklepa a nejlépe co nejdál, protože velmi láká k ochutnávání. Podáváme vychlazené. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vaječný koňak | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 12 žloutků
- 1 l mléka plnotučného
- 1 slazené mléko SALKO
- 1 vanilkový cukr
- ½ l rumu
Postup:
Mléko se převaří a nechá vychladnout .Přidáme 12 žloutků .Rozšleháme a hřejeme do zhoustnutí . Potom vmícháme slazené mléko a po vychladnutí rum. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Půlnoční punč | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- láhev čeveného vína
- 2 kousky celé skořice
- 2 hřebíčky
- kůra a šťáva z jednoho citronu
- 10cl brandy
- 10cl cherry brandy
- 1/2l horkého čaje
Postup:
Víno, cukr, skořice, hřebíček a citronovou kůru zahřejem téměř k bodu varu. Přidáme brandy, likér a citronvou šťávu a nakonec dolijeme čajem |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Angličký punč | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 100g krystalovéhoh cukru
- 500ml horkého silného čaje
- 500ml sherry
- 50ml araku (nebo vodky)
- šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
Postup:
Cukr rozpustíme za stálého míchání v horkém čaji, přilijeme sherry, arak, citronovou šťávu a kůru. Vše zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 265 [Dalších 235 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|