Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 265 [Dalších 225 >>] 
 Plněný vánoční kapr*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • velký kapr
  • sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti
  • 2 vajíčka
  • máslo nebo olej
  • žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu
  • 2 rohlíky

Náplň do kapra :

dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.

Postup

Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře Cachatore*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • kuře
  • zelená paprika
  • červená paprika
  • cibule
  • česnek
  • černé olivy
  • sýr (Blaťácké zlato)
  • sojový olej
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • těstoviny
Postup:

Na rozpáleném oleji osmažíme kousky kuřete, tak aby se zatáhly. Vyjmeme a do zbylého oleje dáme opéci na větší kousky nakrájené papriky a cibuli. Posléze přidáme nadrobno nakrájený česnek. K opečené zelenině přidáme  kousky kuřete, posolíme, opepříme a dáme zapéci do trouby. Uvaříme větší těstoviny, které rozprostřeme po míse, na těstoviny přidáme zapečenou zeleninu s kuřecím masem. Ozdobíme černými olivami a na plátky nakrájeným sýrem. Na závěr posypeme oreganem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dalmácká paštičáda*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • hovězí maso zadní
  • slanina
  • celer
  • vepřové sádlo
  • červené víno
  • vinný ocet
  • rajčatový protlak
  • česnek
  • cibule
  • hřebíček
  • sůl
  • pepř
  • cukr,muškátový oříšek
  • vývar nebo voda
  • strouhanka
  • těsto na bramborové knedlíky v prášku.
Postup:

Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa.

Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem  a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny.

Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát.

Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky

které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Žampionový koktejl*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 20 dkg žampionů
  • 10 dkg šunky
  • zakysaná smetana
  • pepř, sůl, citrón. šťáva
  • šlehačka
Postup:

Žampiony povaříme v kyselé vodě, slijeme a veškeré ingredience smícháme dohromady (pepř, sůl,citron dle chuti), ušlehanou šlehačku přidáme nakonec. Necháme uležet v lednici. Podáváme nejlépe v mělkých sklenkách na stopce (šampusky) s bílým pečivem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapr na jablkách*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 1 kapr
  • 100 g slaniny
  • 4 jablka
  • maggi
  • sůl
Postup:

Slaninu nákrájíme na plátky a položíme na zapékací mísu. Na ně dáme osolené porce kapra. Jablky nakrájenými jako na štrůdl rybu zasypeme. Přidáme koření. Pečeme v troubě asi 25 minut.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čajová bowle 10 porcí - nealkoholické*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2 citróny
  • 3/4 l studeného silného čaje
  • šťáva z 1 citrónu
  • 0,1 dl limetového sirupu
  • 1 malá lahvička rumového aroma
  • 3 láhve nealkoholického šumivého vína
Příprava:

Citróny nakrájíme na plátky, vložíme do nádoby, přilijeme citrónovou šťávu, čaj, sirup a rumové aroma, promícháme a necháme vychladit, před podáváním dolijeme nealkoholickým šumivým vínem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vánoční punč – 5 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 1 l červeného nebo bílého vína (suchého)
  • 40 dkg moučkového cukru
  • 2 punčové třešně
  • kůra z jednoho citrónu a pomeranče – okrájené
Příprava:

Vše dáme do velké láhve (třeba okurkové), promícháme, zakryjeme hrdlo alobalem a za občasného protřepání necháme 10-14 dnů uzrát. Po rozpuštění cukru slijeme přes filtr do menších lahviček. 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Aperitiv Mulsum*Vánoční kuchařka-nápoje

( starořímský recept)

Ingredience:
  • 0,7 l suchého bílého vína
  • 3 vrchovaté lžíce medu
  • skořicová kůra (2 cm)
  • 10 anýzových semínek
Postup:

Čtvrtinu vína nalijeme do hrnce, přidáme med a přivedeme do varu, vložíme koření a sejmeme z ohně. Necháme táhnout až do vychladnutí. Přecedíme a směs nalijeme zpět do láhve ke zbytku vína. Protřepeme, uzavřeme korkem a necháme v chladu 2 týdny uležet (láhev položíme).

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Půlnoční punč*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • láhev čeveného vína
  • 2 kousky celé skořice
  • 2 hřebíčky
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • 10cl brandy
  • 10cl cherry brandy
  • 1/2l horkého čaje
Postup:

Víno, cukr, skořice, hřebíček a citronovou kůru zahřejem téměř k bodu varu. Přidáme brandy, likér a citronvou šťávu a nakonec dolijeme čajem

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Banánový punč pro děti*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 1 banán (5 plátků uřízneme, zbytek rozmixujeme)
  • 1,5dl teplého mléka
  • vanilkový cukr
  • strouhaný kokos
Postup:

Banán s mlékem roznixujeme, přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a všechno dobře promícháme. Na dno skleničky dáme kolečka banánu, zalijeme nápojem a na ozdobu dáme jedno kolečko banánu na okraj skleničky.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 265 [Dalších 225 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.