Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • KONTAKTY  (51 článků)
  • NAROZENINY srpňátkových maminek  (4 články)
    Sem může každý napsat datum svého narození,ať víme,kdy máme gratulovat :-)
  • Alexy  (2 články)
  • Alik  (1 článek)
  • Ania 
  • Benulka 
  • Brabka 
  • Bubu 
  • Bulisák  (2 články)
  • Capulinda 
  • Dančák 
  • Dani 32  (2 články)
  • Diasy 
  • Dib  (2 články)
  • Eliška   (1 článek)
  • Elli  (2 články)
  • Eset  (4 články)
  • Esmeralda 
  • Evík 
  • Evinuna 
  • Fiona 
  • Gabita 
  • Gerberka 
  • Hanka 
  • Haňuša  (2 články)
  • Iveta 
  • Ivka+Matouš  (1 článek)
  • Jana+Lukáš 
  • Jana+Pavlík  (2 články)
  • Jana31 
  • Jane 
  • Janes  (1 článek)
  • Jani  (1 článek)
  • Jeny 
  • Jettinka 
  • Jiřina  (2 články)
  • Kaciia 
  • KackaMik 
  • Kačka,26 
  • Kamila100  (1 článek)
  • Kateřinka  (1 článek)
  • Katka&Nikolka  (3 články)
  • Katth 
  • Katttja  (4 články)
  • Kičína 
  • Kikous 
  • Kulka  (1 článek)
  • Leknin  (1 článek)
  • Lenka+Kubík 
  • Lenka27 
  • LoraX  (2 články)
  • Lubajz  (1 článek)
  • Lucie32  (1 článek)
  • Malina1  (1 článek)
  • Mapina  (1 článek)
  • Marfuška 
  • Matalea  (1 článek)
  • mischkaR  (2 články)
  • Myšulka 
  • Ocicko 
  • Pavla1 
  • Pavlýsek 
  • Perlicka  (3 články)
  • Petinka  (2 články)
  • Pětník 
  • Peťula  (3 články)
  • Piklik 
  • Prvosenka 
  • Ratunka  (5 článků)
  • Reby 
  • Renda 28  (2 články)
  • Romísek  (1 článek)
  • Samika  (1 článek)
  • Saunerka  (1 článek)
  • Sojovky  (3 články)
  • Stonožka  (4 články)
  • Strašidýlko  (1 článek)
  • Sylvie  (2 články)
  • Šárka 
  • Tereza 28 
  • Tesa 
  • Valtrs  (1 článek)
  • Vařečka  (1 článek)
  • Vedim 
  • Zandulka 
  • Zviratko 
  • Želvík 

[<<Předchozích 90] Poslední články ze všech deníků 91100 z 124 [Dalších 24 >>] 
 saunerčino poslední lednové prasátko RECEPTY

Originál je z vepřového boku, ale dá se i z jiného masina, jen bude potřeba přidat tuk.
Bok na plátky pečeme podlitý vodou, osolený, opepřený a okmínovaný.
Asi tak půl hoďky před dopečením na to vylijeme sklenici Kunovjanky. Já dávám dvě nebo Kunovjanku + pytlík mražené zeleniny (máme tady tu zeleninu rádi).
A dopečeme do nazlátlé barvy, můžeme mírně opaprikovat či dát grilovací koření.
Podávat s bramborovou kaší.

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 31.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 hovězí na víně s brusinkami RECEPTY

potřebujeme:
1kg hovězího (kližka, libové přední)
2 lžíce hladké mouky
3 velké cibule, nejlíp červené, nakrájené na plátky
4-5 lžic olivového oleje
300ml červeného vína
300ml hovězího vývaru
4 lžíce brusinek (zavařených)
sůl, pepř, sekaná petrželka na ozdobení

postup:
maso se nakrájí na kostky (jako do guláše), popráší moukou, solí a pepřem. předehřát troubu na 200°.
v pekáči (bude se pak dávatdo trouby) rozehřát část oleje, opéct kousky masa do hněda. pak hned vyjmout na talíř.
do kastrolku přidat zbytek oleje, osmahnout cibuli, přidat maso i se šťávou co se pustila na talíři, přilít víno a vývar, osolit, opepřit.
vložíme do trouby (peče se rovnoměrněji než při dušení na šporáku a je to skoro bez práce..). po 10minutách zmenšíme teplotu o 20° a dusíme asi hodinu a půl doměkka. občas zkontrolujeme, popř. podlijeme horkou vodou nebo vínem.
na závěr přidáme brusinky, promícháme a ještě prohřejeme (!!!bez brusinek je to jenom poloviční dobrota!!!).
výborné s knedlíkem, rýží i bramborovou kaší.
 

 

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 25.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tiramisu z pomazánkového másla RECEPTY

  • 400g pomazánkového másla bez příchuti
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2–3 lžíce moučkového cukru
  • 100g strouhané čokolády
  • 40 dětských piškotů, mohou být i kakaové
  • hrnek silné rozpustné kávy smíchané se 3 lžícemi likéru (kávového, vaječného, amaretta)

Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou. Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem. Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou

Více ...
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 21.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nedělní dobrota RECEPTY

  • 2 lžíce rostlinného oleje (slunečnicového či olivového)
  • 1 velkou bramboru, oloupanou a nakrájenou na jemné plátky
  • 200g hovězího masa z konzervy nebo lunchmeatu
  • 400g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
  • 1–2 lžičky worcesterské omáčky na dochucení

Na vysoké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a vhoďte na něj plátky syrové brambory. Smažte 7 až 10 minut, dokud nebudou křupavé. Nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.Opečené brambory vyndejte nebo obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé. Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs zlehka promíchávejte.

Více ...
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 21.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jogurtová pizza RECEPTY

Ingredience:

1 velký bílý jogurt, 1 kelímek od jogurtu polohrubé mouky, 1-2 vejce, sůl, 1 cibule, rajčata, papriky, točený salám, strouhaný sýr, oregano, provensálské koření

Příprava:
Z jogurtu, polohrubé mouky, vejce a soli uděláme těsto, které rozetřeme na vymazaný pekáč (já to dala na pečíci papír). Povrch poklademe na proužky nebo kolečka nakrájenou cibulí a zeleninou, na kostičky nakrájeným točeným salámem (já ho nastrouhala), jemně posypeme kořením a strouhaným sýrem. Upečeme v troubě. (možno dát co Vám chutná, já dala např. houby, oregano jsem myslím neměla, tak jsem dala grilovací koření).

Více ...
Vložil: Jani,Bára 17.8.05, Vašík3.4.07 dne 20.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Polévky 2 PŘÍKRMY

Zeleninová polévka

Nastrouháme mrkev, celer, petržel a přidáme nasekanou petrželku. Zalijeme vodou a dáme vařit. Za varu přidáme těstoviny nebo rýži.

Vločková polévka s droždím

6dl vody, 20g vloček, 40g kořenové zeleniny, 20g másla, 20g droždí, 10g cibule, žloutek, sůl, petrželka
Vločky a jemně nakrájenou zeleninu dáme vařit do 1/3l vody. Pokrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme k ní droždí a upražíme ho do zlatova. Zalijeme vodou, přidáme uvařené vločky a ochutíme žloutkem a petrželkou.

Vaječná polévka

2 vejce, 2 lžičky mouky, 1 bobkový list, 2 lžíce kyselé smetany, sůl
Světlou máslovou jíšku zředíme 1/2l vody, přidáme bobkový list, osolíme a povaříme. Do vařící polévky opatrně rozklepneme vejce, aby zůstala celá. Necháme vařit ještě 4 minuty. Vyjmeme bobkový list. Na talíř dáme lžíci kysané smetany, kterou zalijeme polévkou.

Třená bramborová polévka

4 brambory, 50g kořenové zeleniny, 1 lžíce mouky, 1 lžička másla, sůl
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do malého množství vody. Vaříme doměkka. Měkké brambory rozmícháme ve vodě na kaši. Přidáme do ní mouku, máslo a 3/8l horké vody. Přidáme zvlášť vařenou zeleninu nakrájenou na nudličky i se zeleninovým vývarem. Zalijeme vše mlékem, ochutíme trochou muškátového květu a majoránkou.

Pohanková polévka

50g pohanky, 1 lžíce olivového oleje, 1 malý pórek, 100g mrkve, petrželka, sůl
Pohanku umeleme a osmahneme na lžíci oleje. Dolijeme ji vodou na
1 l a přivedeme k varu. Do polévky přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek a vaříme. Ochutíme petrželkou.

Více ...
Vložil: Alexy a Mišel*30/07/05* dne 19.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hlavní jídlo 2 PŘÍKRMY

Zeleninové kaše

Připravíme si vařenou zeleninu (jako do blivajzků). Zároveň si nachystáme pohanku, jáhly, nebo ovesné vločky - spaříme je a v neosolené vodě, necháme cca 15 minut odstát, pak vaříme doměkka dokud se z nich nevyvaří skoro všechna voda, pokud pak ještě nejsou dost měkké, trochu vody přidáme a vaříme dál (jako s rýží). Zeleninu pak rozmačkáme vidličkou (propasírujeme/nakrájíme na kousky) a smícháme s vločkami/jáhlami/pohankou. Na závěr samozřejmě přijde lžička olivového oleje, v případě potřeby můžeme trošku naředit převařenou vodou. Labužníci si mohou přimíchat i trochu žervé.
(od 8m, vločky od 9m)

Rajská

Domácí rajský protlak (návod najdete v sekci zavařování) se trochu povaří a přidá se do něj předem uvařená rýže a trocha vařené a rozmačkané mrkve (asi 1 vrchovatá lžička na 100ml protlaku s rýží) a lžička olivového oleje. Může se přidat i troška hovězího masa.
(od 8m, s hovězím od 8,5m)

Špenát s bramborami a žloutkem

Rozmražený špenát se důkladně provaří, smíchá s uvařenými a rozmačkanými bramborami a rozdrobeným vařeným žloutkem. Trochu se zředí vodou a na závěr omastí lžičkou olivového oleje.
(od 9m)

Špenát s bramborem a žloutkem II

Rozmražený špenát (asi 100g) povaříme v trošce mléka (Hamilon nebo co běžně používáte) asi pět minut, přidáme do něj brambory (100g) uvařené s trochou mletého kmínu a půlku vařeného vaječného žloutku (vajíčko vaříme 13 minut), brambory rozmačkáme vidličkou, dobře vše promícháme a necháme ještě dvě minuty přejít varem. Můžeme přidat pár kapek lisovaného olivového oleje.

Těstoviny se zeleninou

Uvařte si těstoviny a nějakou zeleninu - např. mrkev, hrášek, brokolici, květák, kukuřici. Brokolici nebo květák stačí rozdělit na malinké růžičky, mrkev nakrájejte na kostičky (samozřejmě můžete všechno i rozmačkat vidličkou apod.). Všechno to pak smícháme (my dáváme nejvýš 3 různé druhy zeleniny) a opět přidáme lžičku olivového oleje.
(od 9,5m)

Kaše se zeleninou

Uvaříme předem rozmixovanou zeleninu, zahustíme rýžovou kaší bez mléka (např. Hami) a přidáme trochu olivového oleje.

Kaše z červené řepy I.

Červenou řepu vaříme ve slupce asi hodinu. Potom řepu oloupeme a rozmixujeme. Pro miminko nesolíme, zbytek můžeme ochutit a podávat jako přílohu.

Kaše z červené řepy II.

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme, vaříme asi 15 minut s trochou fenyklu. Podle potřeby mixujeme nebo rozmačkáme vidličkou. Takto upravenou řepu můžeme podávat samotnou, přidávat do rýže, do brambor nebo do zeleninových či ovocných směsí.

Dušená mrkev s rýží

Čerstvou mrkev ve větších kouscích vaříme 10 minut v páře. Pak rozmixujeme s rýžovou kaší nebo vařenou rýží. Takto připravená mrkev si zachová svou chuť i vitamíny. Přidáme trochu olivového oleje. (V mrkvi je provitamín A, vitamín A se z něj teprve vytvoří a přidáním tuku tomu napomůžeme.)

Více ...
Vložil: Alexy a Mišel*30/07/05* dne 19.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kaše 2 PŘÍKRMY

Ovocná kaše - mléčná

Postup je stejný jako u kaše nemléčné, jen před přidáním ovoce do kaše vmícháme trochu Sunaru (na 100ml kaše asi 1 odměrku), už dál nevaříme.
(od 6,5m, ovesné vločky od 9m)

Obilná kaše bezmléčná - s ovocem

100 g obilné kaše, 40 g ovocné šťávy (jablečné, hruškové, hroznové), nebo ovocného pyré (jablečné, hruškové, nebo banánové).
Smícháme uvařenou kaši s ovocnou šťávou nebo s pyré (je možné použít i dva druhy ovoce).

Rýžová kaše (H.A.) - základní recept

70g rýže, 70ml vody, 200ml H.A. přípravku (připraveného dle návodu), 1 kávová lžička slunečnicového, nebo kukuřičného oleje, pro doslazení je možné přidat 1/2 kávové lžičky hroznového cukru.
Rýži nasypat do vařící vody, povařit asi 5 minut, přilít horký H.A. přípravek a dovařit na kaši. Dobře promíchat, po ochlazení vmíchat olej.

Rýžová kaše (H.A.) s ovocem

100g rýžové kaše s H.A. přípravkem, 20g jablečného, hruškového, nebo banánového pyré
Smícháme rýžovou kaši s ovocným pyré (je možné použít i dva druhy ovoce)

Rýžová kaše s jablky

Uvařenou rýži smícháme s jemně nasekanými jablky, posypeme rozinkami a zalejeme připravenou mléčnou rýžovou kaší (např. Hami).

Tvarohová kaše

Rýži rozvaříme v mléce spolu s 1 oloupaným jablem na kaši (25 dkg rýže v 1 l mléka). Do hotové kaše vmícháme 1/2 netučného tvarohu.
(od 1r)

Vločková kaše s medem a skořicí

Ve vodě uvaříme vrchovatou lžíci vloček, scedíme a přidáme trochu mléka, uvaříme kaši, ve které pak podusíme 1 nastrouhané jablko. Přidáme rozinky, skořici a lžíci medu.
(od 1r)

Více ...
Vložil: Alexy a Mišel*30/07/05* dne 19.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Avignonská bábovka RECEPTY

Ingredience:
3 vejce
1/2 kostky Hery nebo másla
200 g cukru
200 g hrubé mouky
100 g mletých vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
125 ml mléka

Příprava:
Ušleháme žloutky s cukrem a tukem. Pak přimícháme mouku, prášek do pečiva, mléko a pomalu přidáváme ořechy. Nakonec opatrně smícháme s ušlehaným sněhem z bílků a nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (nebo do silikonové). Pečeme asi na 150-160 st. asi 50 min.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 19.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí závitky se zelím RECEPTY

Ingredience: 

Kuřecí prsa (lepší jsou stehenní řízky), tvrdý sýr, jablko, kyselé zelí, strouhanka, vajíčko, hladká mouka, sůl, pepř, 1 dl mléka, cibule

Postup:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe na hrubo strouhaným sýrem, kyselým zelím a plátky jablka. Zamotáme, obalíme v trojobalu. Formu vymažeme máslem, poklademe kolečky cibule, vložíme závitky, posypeme sýrem, zalijeme mlékem a zakryté pečeme 45 minut. 10 minut dopečeme odkryté. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 19.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 90] Poslední články ze všech deníků 91100 z 124 [Dalších 24 >>] 

Upozornění:
Dalších 129 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.