|  | Všechny naše deníky| 
	
		| 
	
		
		
		* TABULKA MAMINEK 
		
			(2 články)
		Kontakty, a osobní informace
 | 
	
		
		
		* TABULKA MIMINEK 
		
			(14 článků)
		Váhy, míry, okolnosti narození
 |  | 
	
		
		
		*Další mimi a další těhu 
		
			(1 článek)
		
		
		
		
 | 
	
		
		
		*Další naše www stránky* 
		
			(2 články)
		
		
		
		
 |  | 
	
		
		
		*JAK VYPADAL MŮJ POROD* 
		
			(19 článků)
		
		
		
		
 | 
	
		
		
		*KDE SE SEJDEME?* 
		
			(5 článků)
		
		
		
		
 |  |  | 
	
		
		
		*TIPOVAČKA POHLAVÍ* 
		
			(2 články)
		
		
		
		
 |  | 
	
		
		
		*Tipy na ubytování pro slet všech prosinčat* 
		
			(6 článků)
		
		
		
		
 |  |  |  | 
	
		
		
		
			03 Ultrazvuky 
			
			(2 články)
		Chytré a zajímavé počtení o Ultrazvucích (2D,3D,4D)
 |  | 
	
		
		
		04 Průběh Těhotenství 
		
			(37 článků)
		Vložila Marcela, je to v Angličtině!
 |  |  |  |  |  | 
	
		
		
		
			08 Jména 
			
			(3 články)
		Nejčastěji užívaná, česká, anglická ...
 | 
	
		
		
		
			09 Recepty 
			
			(54 článků)
		... pro mlsné jazýčky a pilné kuchařinky ;-)
 |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  | 
 [<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 41 až 50 z 103 [Dalších 53 >>]
 [<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 41 až 50 z 103 [Dalších 53 >>]
	| 
|  |  | Andělské oči 100g polohrubé mouky, 40g cukr moučka, 1vanilkový cukr, kůra nastrouhaná z 1/2 pomeranče, špetka soli, 2 žloutky, 60g másla, čokoláda (na vaření, poleva), marmeláda (dělám tak 3 - 5 dávek, z jedné toho moc neni:-(( Z těsta se udělají malé kuličky, položit na plech a do nich vytlačit malé dírky (koncem měchačky), dírky zamáznout marmeládou a péct (na 150-200 st. max, pomalu, rychle se pálí!) Po vyhladnutí máčet spodní stranu v čokoládě. Po uležení jsou úžasně křehký, před tím jak šutr, chce to tak 2-3 týdny před Vánoci. |  | Více ... |  | Vložil: possi+1 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Hrníčkové knedlíky | 09 Recepty |  |  | Na jeden hrnek: 1 dl mléka, 1 vejce, 1 rohlík, 1 lžíce másla, hrubá mouka, sůl Rozpustit máslo, částí vymazat hrnek (já je pak i vysypu moukou). Z mléka, mouky, soli a žloutku vyšlehat těsto (asi jako na palačinky). Přisypat nakrájený rohlík, máslo a zamíchat. Na závěr přidat ušlehané bílky.  Hrnky s těstem dát do hrnce a zalít do cca poloviny horkou vadou, vařit přikryté cca 25 minut. Já je dělám ze 3 dávek a vyjde mi to na 4 hrnky, které se mi vejdou akorát do hrnce (no to mléko a mouku dávám podle oka). Po uvaření je nechám chvilku stát v hrnci, jdou pak lépe ven (stačí lehce objet nožem po obvodu).     |  | Více ... |  | Vložil: Tonulka, Alžbětka 12/06 dne 9.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Houskový knedlík | 09 Recepty |  |  | Ingredience: 60dkg hrubé mouky, 1/2 litru mléka nebo sodovky, 2 až 3 žloutky, vrchovatá lžička soli, 4 housky, máslo na opečení housek. Postup: Z mouky, mléka nebo sodovky, žloutků a soli připravíme tužší, ale vláčné těsto. Navrch pomoučníme a necháme odpočinout. Housku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle. Osmahnuté dáme na těsto, přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat. Mezitím dáme vařit vodu do fakt velkého hrnce. Do těsta vmícháme osmaženou housku a namočenýma rukama uděláme dva velké knedlíky. Vhazujeme do vroucí vody a hned odpíchneme ode dna, aby se nepřichytily. Vaříme asi 30 minut. Při vaření jednou obrátíme. Uvařené vydnáme a ihned krájíme (kráječem nebo ostrým nožem). Do tohoto knedlíku se nedává žádné kypřidlo, těsto se ale musí dobře vypracovat! |  | Více ... |  | Vložil: Kacka + 3 dne 3.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Kuře na nudličkách ala stará Abtová | 09 Recepty |  |  | Ingredience: 4x čtvrtka kuřete (ideálně stehna), 3 sáčky polévkových vlasových nudlí, 3 mrkve, 1 petržel, půlka celeru, lžíce soli, lžíce vegety, 2 kostky slepičího bujónu, sáček grilovacího koření. Postup: Kuření čtvrtky omyjeme a vložíme do velkého hrnce s vodou. Přidáme sůl, vegetu, kořenovou zeleninu v celku a dáme vařit. Do vroucí vody zavaříme kostky bujónu. Kuře vaříme cca 20 minut (tak, aby bylo měkké, ale nerozpadalo se). Poté z vývaru vše vyjmeme, mrkev rozmačkáme vidličkou a vrátíme do vývaru. Prisypeme všechny nudle a povaříme asi 1-2 minuty. Nudle s rozmačkanou mrkví slijeme a rozprostřeme do máslem vymazaného pekáče. Na vrstvu nudí usadíme kuřecí čtvrtky a vše posypeme grilovacím kořením. Dáme do trouby (na gril) na cca 10-15 minut zapéct. Na kuřeti i nudlové hmotě vznikne úžasná křupavá kůrčička. Porce krájíme z pekáče nožem (vždy porci kuřete na "pelíšku" z nudlí).  Výborné je to čerstvé, když nudle zbydou, dají se jíst i samotné a studené. |  | Více ... |  | Vložil: Kacka + 3 dne 1.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Předporodní kurz od Aperia | 05 Zajímavosti k porodu |  |  | Holky, kdybyste některá z Pražaček a nebo okolňaček měla zájem, tak Aperio pořádá další kurz "Pomůcky a polohy pro normální porod". Byla jsem na něm před měsícem a můžu jen doporučit! Je to hodně praktické. Tady je k tomu info:    *Kurz "Pomůcky a polohy pro normální porod"* ** Praha 2 ,  Šmilovského 5
 tel: +420 222513099
 aperio@aperio.cz
 * *www.aperio.cz
 
 Lektoři: Bc. Věra Nováková, Olga Riedlová
 Kdy:  6.11. 2006 16-19 hod.
 Cena: 500,-/pár
 
 Ojedinělý kurz poskytuje těhotným ženám a jejich partnerům u porodu
 možnost včas se seznámit s možnostmi, jak využívat úlevové polohy a
 masáže k mírnění porodních bolestí a pomůcky pro normální porod (porodní
 vak, stolička aj...). Díky těmto znalostem a dovednostem může žena lépe
 prožít první i druhou dobu porodní a snížit potřebu léků k tlumení bolesti.
 
 Kurz je vhodný pro ženy, které z různých důvodu nemohou nebo nechtějí
 absolvovat běžný kurz přípravy k porodu a přesto se chtějí na porod
 dobře připravit. Poskytuje užitečné informace a dovednosti i ženám,
 které již vlastní zkušenost porodu mají.
 
 Přihlášky a informace: Marcela Šubrová a Jitka Čejková 739 062 011,
 222 513 099 aperio@aperio.cz <mailto:aperio@aperio.cz>
 
 |  | Více ... |  | Vložil: kaMyš dne 31.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!
 POTŘEBNÉ PŘÍSADY
 
 1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.
 
 POSTUP PŘÍPRAVY
 
 Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!
 
| 
 | Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti. |  
 
| 
 | Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek |  
 
| 
 | Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly. |  
 |  | Více ... |  | Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 25.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | BeBe střecha 2.část | 09 Recepty |  |  | 
 
| 
 | Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme. |  
 
| 
 | Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány. |  
 
| 
 | Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně. |  
 
| 
 | Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu. |  
 |  | Více ... |  | Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 25.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | BeBe střecha 3.část | 09 Recepty |  |  | .
 
 
| 
 | Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly. |  
 
| 
 | Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!! |  |  | Více ... |  | Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 25.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Malá oprava chybí ještě tento krok!!! | 09 Recepty |  |  | 
 
To se dělá předtím než to znova zabalíme.
| 
 | Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte. |  |  | Více ... |  | Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 25.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Čaj proti tvrdnutí bříška - I. Stadelmann | 05 Zajímavosti k porodu |  |  | Pro ty z vás, které berou magnézko, aby ho mohly brát míň nebo vůbec. I. Stadelmann (německá porodní asistentka) k předčasným stahům (=tvrdnutí bříška) píše, že:
 V určité míře jsou normální (10x za den), jde o cvičení dělohy před porodem. Pokud se během dne objeví dvacet kontrakcí, měla by žena vyhledat lékaře a sdělit mu to. Ten pak musí zkontrolovat, zda tyto stahy mají vliv na děložní hrdlo a zda nehrozí předčasný porod. Obvykle nehrozí. Ke změně děložního hrdla má dojít až v 36. týdnu těhotenství).
 
 Čaj proti předčasným stahům: směs baldriánu, chmele, třezalky, majoránky, meduňky a tymiánu, vypít denně 2 hrnky směsi (a večer si navíc vzít hořčíkový preparát).
 
 Éterické oleje proti předčasným stahům: majoránka, levandule, linaloové dřevo - smíchat zse základním olejem a jemným masírováním vetřít do břicha nebo nanést jako teplý zábal.
 
 Je třeba vyhnout se těmto bylinkám a koření: bazalka, zázvor, hřebíček, verbena, skořice, kafr, japonská máta, túje, kardamom. oregano
 |  |  | Více ... |  | Vložil: kaMyš dne 11.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  |
 | Upozornění: Dalších 225 článků v tomto výběru  je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
 
 | 
 |  |