Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - jídla
Tak sem můžete psát nějaké dobré receptíky na nějaké dobré mňamky:o)


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 53 [Dalších 33 >>] 
 Jablečný ocetRecepty - jídla
Je všeobecně známo, že jablečný ocet je požírač tuků

Proto si dejte 1 polévkovou lžíci do 2 dl sklenice s vodou před spaním a máte zaručeně cca 1 kg za týden pryč!

Více ...
Vložil: Karkulinka dne 22.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohová pomazánka s jogurtem a ořechyRecepty - jídla

200g měkkého tvarohu, 3-4 lžíce bílého jogurtu, 2-3 lžíce strouhaných ořechů, mletý zázvor, sůl, pažitka

 

smíchat, dobře promíchat a nechat chvilku odležet, na bílou veku nebo chleba je to mňamka

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 21.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mrkvový salát s jogurtemRecepty - jídla

400g mrkve, 1/2 kelímku bílého jogurtu, 4 lžíce citronové šťávy, 1 lžička křenu, cukr , sůl, mletý pepř, petrželka

 

nastrouhat mrkev, zakapat citronem, okořenit trocou cukru, soli a pepře, promíchat a nechat v chladu uležet 20 min. na zálivku jogur smícháme s křenem, solí, pepřem, citronovou šťávou a pokrájenou petrželovou natí.

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 21.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tuňákové tousty aneb Večeře raz dvaRecepty - jídla

Plechovku tuňáka ve vlastní šťávě slijeme a obsah smícháme s majonézou. Osolíme, opepříme a přimícháme nakrájenou naťovou cibulku. Namažeme na chleba (klasický je chutnější než toustový), přikryjeme plátkem sýra, posypeme pálivou paprikou, naskládáme na plech a zapečeme, až se sýr rozpustí.

Na 1 osobu počítáme 1 střední konzervu.

Více ...
Vložil: Severka + P 14 + L 10 + N 8 dne 7.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sýrová žemlovkaRecepty - jídla

Tuk na vymazání pekáčku, veka, 3-4 druhy sýra po 200g (niva, eidam, uzený eidam, atd.) 4vejce, 200ml mléka, sůl a grilovací koření.

 

Pekáč vymažeme a vyložíme vekou nakrájenou na plátky, překryjeme nahruba nastrouhanými sýry a střídaáme 2-3 vrstvy. Končíme vekou, vejce rozkvedláme v mléce, osolíme, okořeníme, přidáme strouhané sýry a promícháme. Směs vylijeme na žemlouvku a necháme cca 20 minut uležet. Pak upečeme dozlatova.

(je to z Nadoma, ale nám to chutná)

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 4.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zelené palačinky - rychlá večeře :o)Recepty - jídla

1 krabička zmrazeného špenátu, 1/4 l mléka, 3 vejce, 1 cibule, tuk, stroužek česneku, hladká mouka, tuk na smažení, strouhaný sýr

 

 

Z mléka, dvou vajec, mouky, soli a lžíce mraženého špenátu připravíme těstíčko. Na rozehřátém tuku děláme palačinky. Zmrazený špenát vložíme na pokrájenou, orestovanou cibuli, přidáme utřený česnek se solí a dusíme :o). Nakonec do špenátu vmícháme vjece. Takto připravený špenát natíráme na palačinky, zavineme, vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme - čím víc sýra tím líp :o))))))))))

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 25.4.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jarni testoviny (pasta primavera)Recepty - jídla

Dame varit testoviny (ja nejradsi spagety). Mezitim nakrajime na kousicky strouzek nebo dva cesneku, jedno rajce (popisuju porci pro dva), zalejeme olivovym olejem a promichame. Kdyz jsou testoviny uvarene na skus (al dente), stahneme plamen a prisypeme tu rajcato-cesneko-olejovou smes. Poradne promichame a je hotovo.

Více ...
Vložil: Utopýr dne 7.4.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohové karbanátkyRecepty - jídla

350g měkkého tvarohu, 150g strouhané starší housky, 25g tuku, 2 vejce, sůl, pažitka, tuk

Na obalení: hladkou mouku, 1vejce, 1dl mléka, 100g strouhanky

 

Změklý tuk utřeme s vejci, přidáme tvaroh, strouhanou housku, sůl a pažitku (nemusí tam nutně být). Zpracujeme v tužší těsto, ze kterého tvoříme placičky, obalíme je v trojobalu a v rozpáleném tuku smažíme do zlatova po obou stranách. Jíme s bramborama, kaší, pro hubnoucí se zeleninovým salátem :o)))

 

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 31.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 lívance bez kynutíRecepty - jídla

1/4 l kyselé smetany, 3 vejce, 4 lžíce mouky, 2 lžíce cukru, sůl tuk, marmeláda nebo ovocná šťáva atd.

 

Ve smetaně rozmícháme žloutky spolu s moukou, přidáme cukr, sůl, sníh s bílků a smažíme lívance. Ozdobíme šlehačkou a ovocem popř. marmeládou.

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 31.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krocan na whisky na sváteční tabuli:Recepty - jídla

 Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dame si další tři whisky. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzmese neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kurvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúrat. Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!! Trošku se prospíme Příští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem. Dobrou chuť a příjemnou zábavu při vaření!

Více ...
Vložil: rain dne 26.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 53 [Dalších 33 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.