Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - jídla
Tak sem můžete psát nějaké dobré receptíky na nějaké dobré mňamky:o)


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 53 [Dalších 23 >>] 
 maso ve šlehačceRecepty - jídla
Nalijeme trochu šlehačky na pekáč, poklademe osolenými , opepřenými a naklepanými plátky vepřové krkovice. Zalijeme zbytkem šlehačky a hustě zasypeme strouhaným sýrem. Necháme péct. Maso je hotové, když sýr po vrchu zezlátne. Ničím nepodlévat!

Více ...
Vložil: Besmi dne 16.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 HermelínkaRecepty - jídla

Rychlá pomazánka: hermelín nakrájet na kostičky,šunku taky,přidat pórek, ale jen tu bílou část, ty košťály ne, nadrobno nakrájet. Do toho majonézu, sůl a pepř.   Hotovo! :-)))

Více ...
Vložil: Ja a zase ja dne 14.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlé tvarohové knedlíky s jahodamiRecepty - jídla

300g měkkého tvarohu, 150g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, 600g čerstvých jahod, strouhaný tvaroh na posypání, máslo

 

měkký tvaroh smíchame s moukou, přidáme vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát, nakrájíme na čtverce, do každého vložíme očištěnou jahodu a zabalíme. Vaříme v osolené vodě :o))

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 12.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jáhlový nákyp s ovocemRecepty - jídla
Na 1 porci: 3/4 dcl jáhel a 2,5 x tolik mléka a 1 lžíce cukru. Dále ovoce (čerstvé nebo kompot), nejlíp nějaké výraznější chuti (já mám nejraději meruňkový nebo borůvkový kompot), ml. skořici, rozinky, podle chuti kokos, mandle, oříšky..., máslo.

Jáhly dáme na husté síto a pořádně prolijeme vařící vodou (jinak můžou být hořké). Jáhly se taky se nesmí dlouho skladovat. V hrnci uvaříme z mléka, jáhel a cukru kaši. Pokud je hodně hustá, přimícháme ještě mléko. Pekáček vymažeme máslem a  vysypeme (já kokosem), dáme jednu vrstvu jáhel, ovoce, na to skořici (tu dávám jen k těm meruňkám), rozinky, mandle, oříšky, kokos... co dům dá a co kdo rád. Pak zase vrstvu jáhel. Můžeme zalít šťávou z kompotu, vsákne se. Poklademe plátky másla a zapečeme.

Je to vlastně stejné jako u rýžového nákypu. Kdo chce výživnější verzi, může do kaše přimíchat žloutek a ušlehané bílky, bude to nadýchanější, ale není potřeba.

Více ...
Vložil: Severka + P 14 + L 10 + N 8 dne 10.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené houby se sýremRecepty - jídla

500g hub, 150g tvrdého sýra, 1/2 kysané smetany, 20g hladké mouky, 50g tuku, petrželová  nať,sůl

Houpy očistíme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Okapané nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na části tuku. Potom přidáme hladkou mouku, zamícháme, zalijeme smetanou a osolíme. Zbylým tukem vymažeme zapékací misky (nebo jednu velkou) posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě zapečeme. Hotový to posypeme petrželovou natí a baštíme s chlebem, rohlíkem

 

 

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Večeře z šunkyRecepty - jídla

150g šunky, 200g Nivy, tuk na smažení

těstíčko: 1vejce, 0,5dl mléka, hladká mouka

 

Na plátek šunky dáme kousek nivy, sešpejlíme, obalíme v těstíčku a opečeme dozlatova. Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát, chleba

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sýrové koule,kouličky Recepty - jídla

4bílky, 200g tvrdého sýra, 50g hladké mouky, mletý pepř, sůl, tuk

 

Jemně nastrouhaný sýr vmícháme do tuhého sněhu z bílků  současně s kořením a trochou soli. Z husté směsi uděláme kuličky, obalímeje v mouce a usmažíme na rozehřátém tuku.

 

U Šplechťule se to jí k obalovaným topinkám, dušený zelenině, nebo jen tak s chlebem

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řízek v těstěRecepty - jídla

400g vepřové kýty, mletý pepř, sůl

Těstíčko: 600g brambor, 120g hl. mouky, 1dl mléka, 1 vejce, česnek, majoránka, mletý pepř, sůl

 

Nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zoloupaných jemně nastrouhaých brambor, mouky, vejce, mléka, utřeného česneku, majoránky, pepře si připravíme těstíčko. Na pánvi rozehřejeme tuk, naneseme vrstvu bramborové směsi asi přes půl cm silnou a rozetřeme do velikosti řízku. Na to šoupnem řízek a nanesem opět vrstvu těstíčka. Smažíme po obou stranách. Jíme k tomu zeleninu

 

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Katův šleh - to sice každý zná, ale co kdybyRecepty - jídla

400g vepřové kýty, 60g tuku, 3cibule, 80g kečupu, feferonky, sterilované kapie, sterilované okurky, sůl

 

Kýtu nakrájíme na širší nudle, osmahneme na tuku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme,podlijeme menším množstvím vody, přidáme nakrájené fefernky, kapii, kečup, okurky a krátce podusíme. Osolíme a jíme s chlebem, houskou.

 

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 JátřinecRecepty - jídla

600g vepřových jater, 150g žampionů, tuk, 3 cibule, 1,5 dl smetany, pepř, majoránka, sůl

 

Játra nakrájet na silnější nudle, které opečeme na pokrájené cibuli s tukem. Okořenit. Pak zalijeme smetanou a přidáme pokrájené žampiony. Když už jsou játra měkká dokořenit dle chuti a sníst s hranolkama  nebo bramborama nebo pečivem, nebo čím chcete :o))))))))))

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 53 [Dalších 23 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.