|
Deník Recepty - jídla Tak sem můžete psát nějaké dobré receptíky na nějaké dobré mňamky:o)
[<<Předchozích 40] Články 41 až 50 z 53 [Dalších 3 >>]
|
| Filé se sardelkou po Alíkovsku:o) | Recepty - jídla |
|
| Má "zdravá" úprava aljašské tresky Filé potřeme sardelovou pastou, kterou jsme předtím utřeli s máslem a česnekem. Každý plátek filé pak zabalíme do plátků anglické slaniny. Dáme péct do vyhřáté trouby. |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 3.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuře po indicku | Recepty - jídla |
|
| Kuře tak trochu jinak Kuře naporcujeme na menší kousky, narovnáme do pekáčku a polijeme směsí - 2 větší cibule na jemno, 5 stroužků česneku, sůl, 2 lžičky kari, 2 lžičky papriky, špetka chilli, to se smíchá s bílým jogurtem (aspoň 2-3) a polije na to kuře. Pak se rozehřeje olej a v něm se rozpustí rozdrc. - 6 jalovců, 4 hřebíčky, 1 lžička hořč. semínka, 1 lžička koriandru (já to vše nahrazuju indickým kořením - garam masala - jinak drtit jalovce a hřebíčky mi přijde jako pěkná pakárna:o) Olej s kořením pak přelijeme přes jogurt a necháme uležet do druhého dne v chladu. Pak zvolna upečeme do měkka, nepodléváme. Příloha - rýže.
|
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 3.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ztracené kuřecí medailonky | Recepty - jídla |
|
| Tak tohle je opravdu moc dobré a je to celkem rychlé 4 porce kuřecích prsíček (já ale používám stehenní řízky je to šťavnatější), mletý pepř, sůl, tuk na smažení Těstíčko: 2 dl mléka (lepší je šlehajda), 1 vejce, 2 lžíce na nudličky pokrájených sterilovaných žampionů, 1 lžíce jemně nastrouhaného tvrdého sýra, hladká mouka podle potřeby, sůl
Z mléka, vejce, očištěných a pokrájených žampionů, nastrouhaného sýra, mouky a soli připravíme středně husté těstíčko. Porce masa rozdělíme na menší plátky - medailonky (na každou porci tak 2 - 3 kusy). Lehce je naklepeme, opepříme, osolíme a ponoříme do těstíčka. Vložíme do rozehřátého tuku a zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší. |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 3.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Medailonky s kuřecími játry | Recepty - jídla |
|
Moooooc výborný nedělní oběd  V originálu se mají dělat z divočáka, ale jak často vám manžel picne a přinese domů divoké prase? Já to tedy dělám z hovězího. Nejlépe z roštěnek. Ty řádně naklepeme a rozkrájíme na menší medailonky. Posolíme, posypeme zvěřinovým kořením, potřeme olejem s trochou solamylu. Necháme odležet - nejlépe přes noc aby maso změklo. Maso pak prudce opečeme na pánvi a přendáme na teplý talíř. Na téže pánvi orestujeme drůbeží játra, na kolečka nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a přidáme rozdrcený česnek. Touto směsí pokryjeme hovězí medailonky a můžeme podávat, nejlépe s bramborovou kaší. Mňaaaaam. |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 3.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Plněné kotlety | Recepty - jídla |
|
Asi se budu opakovat, ale tohle je taky mooooc dobrý  4 kotlety, sůl, pepř, 4 pl. šunky, 10dkg suchého salámu, 4 pl. sýra, 1 cibule, 4 lžíce žampionů, 1-2 šlehačky nebo zakysanky (šlehajda je lepší)
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na vymaštěný pekáč. Pak na ně dáme plátek šunky, nasypeme strouhaný suchý salám (já používám křemešník), dáme plátek sýra a na ten poklademe na tenká kolečka nakrájenou cibuli, vše posypeme žampiony a zalejeme šlehačkou (ale neutopit). Pečeme přikryté asi 45 - 50 minut, pak odkryté dopečeme. |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 3.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| nudle se zeleninou | Recepty - jídla |
|
Tohle je takový jednoduchý ale dobrý :-)
Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, čersté žampiony + provensálcké koření, sůl, pepř. Dále nadrobno nakrájená mrkev, paprika a ke konci rajčata. Přidat trochu kečupu, podlít vodou a dusit do měkka .
Dopává se s nudlema, hustě posypaný strouhaným sýrem. Můžete přidat i česnek,bazalku a pod..... |
| Více ... |
| Vložil: Ja a zase ja dne 3.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| čínká polévka | Recepty - jídla |
|
Do vývaru se přidá nadrobno nakrájené čísnké zelí,krátce povaříme. Dochutit - magi, sůl, pepř (podle chuti kdo co rád), přidáme na nudličky nakrájené vařené kuř. maso . Z vajec upečeme omeletu, nakrájíme na kostičky a přidáváme do polívky na talíř. Může se přidat i mrkev popř. jiná zelenina. |
| Více ... |
| Vložil: Ja a zase ja dne 3.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Co dum vzal | Recepty - jídla |
|
| Pridano pro velky uspech u manzela a pod Alikovym natlakem :) Tenhle recept neni zadnym receptem ale navodem na recyklaci. Pouzit se daji jakekoli jedle zbytky neprosle datem spotreby. Hlavni je nezapomenout na spoustu syra.
Varianta brambory, cukety, bramborova kase:
posbirat zbytky - trocha varenych brambor, pulka cukety a zbytek bramborove kase a s pomoci syra z toho vytvorit bozsky pokrm, asi takhle:
varene brambory nakrajet na slabe platky cuketu nakrajet na slabe platky a krapet osmahnout, nejlepe na olivovem oleji, pripadne posypat trochou oregana ci jineho koreni v trose mleka povarit nastrouhany zbytek syra a zahustit troskou mouky do zapekaci misy dat vrstvicku brambor, vrstvicku cuket, nakrajeny nebo nastrouhany syr, opakovat do vyplacani zasob, zalit tou syrovou omackou, na to dat bramborovou kasi a navrch jeste platky syra. Zapect v mikrovlnce.
PS: Vypada to mozna nevzhledne, ale manzilek si dvakrat pridal |
| Více ... |
| Vložil: Utopýr dne 2.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Špagety s tuňákem od Severky | Recepty - jídla |
|
Zesklovatíme cibulku, přidáme konzervu tuňáka ve vlastní šťávě (řezy jsou lepší než drcený). Osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti (bazalka, oregano apod. - já dávám směs na pizzu) a jemně prohřejeme. Mícháme lehce, aby se tuňák úplně nerozpadl. Pak vyklopíme plechovku loupaných rajčat i se šťávou (popř. čerstvých bez slupky), lehce vydusíme vodu a podáváme na špagetách, sypané sýrem. Mňamky! |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 1.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Topinky Arnošta | Recepty - jídla |
|
U krajíce chleba nebo veky vykrojíme střídu. Kůrku hodíme na rozpálený olej a dovnitř pustíme vajíčko. Porušíme žloutek, aby se roztekl a necháme ztuhnout tak, aby vajíčko vytvořilo jakési dno. Mezitím pomažeme střídu játrovou paštikou. Na ztuhlé vejce střídu přiklopíme paštikou dolů. Přitiskneme. Škvírou mezi kůrkou a střídou vyteče zbytek vajíčka. Opatrně otočíme a opečeme z druhé strany. Hotovou dobrotu ozdobíme kečupem a hořčicí (což já tedy nedělám, já radši bez). Chutná skvěle! |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 1.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 40] Články 41 až 50 z 53 [Dalších 3 >>] |
|