|
Deník Recepty - jídla Tak sem můžete psát nějaké dobré receptíky na nějaké dobré mňamky:o)
[<<Předchozích 50] Články 51 až 53 z 53
|
| Mexická mňamka | Recepty - jídla |
|
| Jen to nepřehánějte s tím česnekem, aby to neodnesli chudáčci miminka:o) Nějaké maso (má být hovězí, ale jde to ze všech) nakrájíme na nudličky a naložíme do oleje a koření podle chuti (já dávám sój. om., worchestr. om. kari, papriku, trochu vegety, česnek) aspoň na 2 hodiny. Pak se osmaží a na talíři se to přelije studenou omáčkou (zakysaná smet, trochu majonézy, sůl, pepř, česnek) a bohatě posype zeleninkou podušenou na máslíčku s trochou vegety (nejlepší je kukuřice, někdy přidám i směs Sombréro od Bonduelle). Podává se s hranolkama, americkejma bramborama, nebo jen s bramborama. Je to strašně dobrý  |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 1.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tousty s paprikovou směsí | Recepty - jídla |
|
| Recept od Severky:o) Na oleji zpěníme cibulku a přidáme na proužky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme rajský protlak a trošku kečupu a necháme ještě chvilku vydusit vodu. Směs klademe na krajíce chleba (mnohem lepší je chleba než toustový chléb, s tím mi to nechutná), nahoru dáme plátek sýra nebo raději dva. Naskládáme na plech a nasucho dáme zapéct do trouby až se sýr rozpustí a chleba trošku křupe. |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 1.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Plněná veka | Recepty - jídla |
|
Tak abychom furt nekecaly jen o mimatech, dám sem recept, třeba na silvestrovské pohoštění, pokud vás omrzely klasické chlebíčky. Já to teď dodělala k zítřejší večeři a je to i rychlovka.
Náplň: 10 dkg másla 1 větší kostka taveného sýra 1 malá paštika 1 malá cibule až 5 stroužků česneku 2 lžičky hořčice všechno umíchat a přidat na kostičky nakrájené: 2 vejce natvrdo, steril. kapie a okurky steril. hrášek
Množství podle chuti, kojící matky vynechají cibuli a hrášek :oDDD, může se dle potřeby přisolit.
Veka (větší) se v půlce překrojí (příčně) a vydlabe se střídka. Ale ne až ke kůrce, nechat tam cca 1,5 cm okraj. Asi třetina té střídky se nadrobí a zamíchá ještě do té náplně a pak se to nacpe do obou půlek veky a nechá se nejlíp do druhého dne odležet v chladu. A pak se krájí a baští.
Dobrou chuť přeje Severka!!! :o) |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 1.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 50] Články 51 až 53 z 53 |
|