Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - jídla
Tak sem můžete psát nějaké dobré receptíky na nějaké dobré mňamky:o)


[<<Předchozích 50] Články 5153 z 53 
 Mexická mňamkaRecepty - jídla
Jen to nepřehánějte s tím česnekem, aby to neodnesli chudáčci miminka:o)

Nějaké maso (má být hovězí, ale jde to ze všech) nakrájíme na nudličky a naložíme do oleje a koření podle chuti (já dávám sój. om., worchestr. om. kari, papriku, trochu vegety, česnek) aspoň na 2 hodiny. Pak se osmaží a na talíři se to přelije studenou omáčkou (zakysaná smet, trochu majonézy, sůl, pepř, česnek) a bohatě posype zeleninkou podušenou na máslíčku s trochou vegety (nejlepší je kukuřice, někdy přidám i směs Sombréro od Bonduelle). Podává se s hranolkama, americkejma bramborama, nebo jen s bramborama. Je to strašně dobrý

Více ...
Vložil: listopad dne 1.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tousty s paprikovou směsíRecepty - jídla
Recept od Severky:o)

Na oleji zpěníme cibulku a přidáme na proužky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme rajský protlak a trošku kečupu a necháme ještě chvilku vydusit vodu. Směs klademe na krajíce chleba (mnohem lepší je chleba než toustový chléb, s tím mi to nechutná), nahoru dáme plátek sýra nebo raději dva. Naskládáme na plech a nasucho dáme zapéct do trouby až se sýr rozpustí a chleba trošku křupe.

Více ...
Vložil: listopad dne 1.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Plněná vekaRecepty - jídla

Tak abychom furt nekecaly jen o mimatech, dám sem recept, třeba na silvestrovské pohoštění, pokud vás omrzely klasické chlebíčky. Já to teď dodělala k zítřejší večeři a je to i rychlovka.

Náplň:
10 dkg másla
1 větší kostka taveného sýra
1 malá paštika
1 malá cibule
až 5 stroužků česneku
2 lžičky hořčice
všechno umíchat a přidat na kostičky nakrájené:
2 vejce natvrdo, steril. kapie a okurky
steril. hrášek

Množství podle chuti, kojící matky vynechají cibuli a hrášek :oDDD, může se dle potřeby přisolit.

Veka (větší) se v půlce překrojí (příčně) a vydlabe se střídka. Ale ne až ke kůrce, nechat tam cca 1,5 cm okraj. Asi třetina té střídky se nadrobí a zamíchá ještě do té náplně a pak se to nacpe do obou půlek veky a nechá se nejlíp do druhého dne odležet v chladu. A pak se krájí a baští.

Dobrou chuť přeje Severka!!! :o)

Více ...
Vložil: listopad dne 1.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 50] Články 5153 z 53 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.