Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - pečení
A sem pište recepty na nějaké dobré koláče, buchty apod.:o)


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 43 [Dalších 23 >>] 
 PerníčkyRecepty - pečení

perníčky

85 dkg hl. mouky

30 dkg ml. cukru

1 Stella tuk (nebo Kukana 100%)

4 vejce, 4 lžíce medu

1 lžička sody prášek do perníku

2-3 lžičky perníkového koření (i víc, tím se nic nepokazí)

2 lžíce kakaa  a  2 lžičky skořice

Vše smíchat a nechat minimálně přes noc odležet zabalené v sáčku v lednici

Více ...
Vložil: Li. dne 11.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kytičkový jablečný koláčRecepty - pečení

Náplň: asi 1,5 kg jablek nastrouhat a smíchat s 2 vanilkovými pudinky, osladit (podle kyselosti jablek)
Těsto: 500g polohrubé mouky, 250g Hery, 100g cukru, 1 vejce, tři lžíce mléka a 1 prášek do pečiva - vše smíchat na vále (jde to rychle protože je to hodně tukové těsto - podobné lineckému)

Teď přijde to nejpracnější - kytičkovou formičkou vykrojíme 35 kytiček (vykrojíme jim i střed)- ale i to jde docela dobře (těsto vyvaluji mezi mikroteny). A pak už to jde rychle - vezme se velký plech s vyšším okrajem, zbylé těsto se po částech vyválí a vyloží se s ním dno plechu. Na těsto přijde jablková náplň, kterou urovnáme po celé ploše a shora rozložíme do 5 x 7 kytiček. Upečeme v troubě (kytičky zrůžoví). Po vystydnutí nakrájíme na čtverce tak, aby uprostřed byla kytička a pocukrujeme.
Jsou stráááášně dobré, hezké na pohled, docela trvanlivé - po rozležení ještě chutnější (jako linecké) a hodí se k jakékoliv příležitosti, kdy se chceme "vytáhnout".(A ještě se zbavíme jablek, která už začínají padat.)

Více ...
Vložil: listopad dne 10.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pivní dalamánkyRecepty - pečení
Recept nemám vypilovaný, takže jen jeden poznatek, nepéct z čistě celozrnné mouky, když tak namíchat s normální. Jakékoliv poznatky sem!

1 kostka droždí (20g)
1 lžíce oleje
2 dcl černého piva
300 g žitné hladké mouky
1 vejce
sůl, kmín, 1 žloutek na potření

Droždí rozmačkáme v misce, zalijeme 1/2 piva (lehce zahřát) a rozmícháme s 1 lžící mouky - necháme vzejít kvásek. Smícháme se zbytkem mouky, 1 vejcem a pivem s 1 lžící oleje a solí. Necháme vykynout, rozdělíme na 12 bochánků. Znova necháme na plechu vykynout, potřeme žloutkem, posypeme solí a kmínem a pečeme.

Do těsta můžeme zamíchat na kousky nakrájené uzené maso nebo slaninu.

Více ...
Vložil: Severka + P 14 + L 10 + N 8 dne 1.7.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nafoukanci 2 - šlehačkové pečivoRecepty - pečení

Jestli můžu mít komentář - dělám těsto stejně jako Šplechťule, většinou na vánoce, ale nedělám jen tvary, ale vykrájím kolečka a plním náplní ze sekaných ořechů, rozinek máčených v rumu, které taky trochu nasekám a strouhaného perníku, nebo když nemám, jen strouhanky, zalité trochou horkého mléka a rumem. Konzistence náplně je tužší, aby nevytékala. Kolečka přehnu a po okrajích namačkám k sobě, lze použít takové to udělátko na plněné těstoviny. Peču do růžovy a taky obaluju v moučkovém cukru s vanilkovým. Je to stráááášně dobrý.

Více ...
Vložil: rain dne 16.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Medovník 2Recepty - pečení

• 4 zloutky
• 75 cukru na peceni (jemny)
• 150g hrube mouky
• 1/2 lzicky jedle sody nebo prasku do peciva
• 100g medu
• 2 lzice vody
• snih ze 4 bilku
• cca 2 lzicky pernikoveho koreni (napr. Kotanyi) (jinak v korenich do perniku se objevuji dle zvyklosti nektere z nasled. slozek: pepr, skorice, anyz, zazvor, hrebicek, kardamom, nove kor., fenikl)
• hracickove mohou udelat z cukru karamel
• na posyp: nastrouhany pernik na strouhani
Zloutky s cukrem utreme do peny, pridame 2 lzice teple vody, pak rozpusteny med (je-li cukernaty, musi se ohrat). Dale primichame mouku s korenim a praskem do peciva. Nakonec jemne vmichame snih z bilku. Peceme ve vymazane a vysypane dortove forme v mirne troube. (zpocatku vice zprudka aby testo vybehlo; podle konkretnich podminek lze testo zvrchu prykryt kusem alobalu) Hotovy dort rozkrojime na 3 placky (narizneme nozem po okraji a zbytek reznou niti jako knedliky). Slepime kremem placky k sobe (nezapomente nechat stranou krem na potreni zvrchu a z boku. Pak potreme kremem boky dortu a posypeme je strouhanym pernikem (napr. pres cednicek na caj - pozor prace pro 4 ruce!). Nakonec potreme kremem vrsek dortu a opet zasypeme pernikem. Nechame v chladu odlezet asi puld dne aby sel medovnik dobre krajet a vrstvy byly dobre spojene.

Krém do medovníku
• 1/4 l mleka
• 2 navrsene pol. lzice vanilkoveho pudingu
• 15dkg cukru (opet jemny)
• 15dkg masla
• 8dkg strouhanych vlasskych orechu
Utreme maslo s cukrem do peny, pridame orechy a postupne vmichame vychladly puding z vyse uvedeneho mnozstvi mleka a pudingoveho prasku.

Více ...
Vložil: listopad dne 15.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 NafoukanciRecepty - pečení

500g poloh.mouky, 250g tuku, 1/4 smetany na šlehání, vanilkový cukr

 

Mouku, nastrouhaný tuk a smetanu zpracujem na těsto. Necháme odpočinout cca 30 min., potom vyválíme plát asi 3-5 mm silný a vykrajujeme z něho formičkou různé tvary. Přeneseme je na plech a v předehřáté troubě zprudka upečem. Ještě horké obalujeme v van. cukru, u šplechťule se obaluje v skořicovém cukru.

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 15.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cikánské řezyRecepty - pečení

180g plh mouky, 100g tuku, 40g práškového cukru, 3 žloutky, skořice, tuk na plech

Sníh:

3 bílky, 140g pískového cukru, 100g strouhaných ořechů, 50g strouhané čokolády na vaření

Z mouky, tuku, cukru, žloutků a špetky skořice uděláme těsto, necháme chvíli odležet, pak rozválíme plát, který přeneseme na vymazaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Pak si uděláme sníh, Do tuhého sněhu z bílků zašleháme část cukru, ještě šleháme a nakonec  vmícháme ořechy a čokoládu. Hmotu rozetřeme na zapečené těsto a dopečeme. Po vychladnutí krájíme na řezy

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 15.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 medovníkRecepty - pečení

Ingredience: Těsto: 4 hrnky hladké mouky, 4 vejce, 1 hrnek cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžička jedlé sody, 4 velké lžíce medu, 1 hrnek mletých ořechů, 4 lžíce zakysané smetany
Krém: 1/2 l zakysané smetany nebo jogurtu, 1 hrnek moučkového cukru, citrónová kůra, černý čaj (uvařený)

Postup přípravy: Mouku nasypeme do mísy, přidáme do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme do něj sodu s kapkou octa, přidáme do mísy. Nakonec vmícháme olej a ořechy. Vše důkladně promícháme a vypracujeme v tuhé těsto (jako linecké). Necháme v ledničce 30 minut odpočinout. Potom pečeme na vymazaném plechu korpusy. Podle talíře si uděláme placku, z tohoto množství těsta jich vyšlo sedm. Upečené korpusy natřeme černý čajem a mezi korpusy vmažeme krém. Posypeme citrónovou kůrou a takto po vrstvíme celý dort. Z drobků, které zbydou, uděláme drobenku, kterou nasypeme na dort. Necháme přes noc v ledničce a druhý den můžeme podávat.

já jsem teda zkoumala ten, co si ho kupuju, je jen z pěti nebo šesti vrstev a krém je prostřídanej něčím, co mi doooost připomíná máslo smíchaný s medem

Více ...
Vložil: rain dne 11.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 TiramisuRecepty - pečení

1 van. puding
1/2 l mléka
1 pomeranč
300g sýra Mascarpone
želatinu
1 ušlehanou šlehačku
30g inst. kávy
50 ml koňaku
50 g cukru
1 dortový (třípatrový) korpus

Svaříme 1 dl vody, kávu a cukr, přidáme koňak. První plát dáme na dno formy. Částí sirupu ho potřeme. Dále uvaříme puding a ještě teplý smícháme se sýrem, pomerančovou šťávou, želatinou. Nakonec vmícháme šlehačku. Polovinu směsi vlijeme na piškot, přikryjeme druhým plátem, který opět potřeme kávovým sirupem a zalijeme druhou částí krému. Navrch dáme zbývající korpus, lehce přitlačíme, opět potřeme sirupem a dáme ztuhnout a uležet (nejlépe do druhého dne) do lednice.

Více ...
Vložil: listopad dne 18.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kávový dezertRecepty - pečení
Levnější a jednodušší varianta Tiramisu, ovšem ne tak dobrá jako pravé Tiramisu

Ušlehejte tři žloutky se třemi lžícemi moučkového cukru. Přidejte tři Lučiny s trochou rumu (podle chuti). Do vzniklé pěny lehce zamíchejte jednu ušlehanou šlehačku. Uvařte silnou kávu. V té máčejte piškoty. Piškoty vyskládejte v míse. Na ně navršte část krému. Dále pokračujte piškoty, krém atd. Zakončete krémem. Ten lehce posypte kakaem a celou mísu dejte na několik hodin do ledničky.

Více ...
Vložil: listopad dne 18.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 43 [Dalších 23 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.