Potraviny vhodné pro přípravu nemléčných příkrmů, obvykle nevyvolávající alergické reakce
Zelenina: mrkev, zelená okurka, cuketa, dýně, černý kořen, kořen petržele, kedluben, všechny zelené saláty, špenát, mangold, červená řepa, pórek, květák, zelí , kapusta, zelené luštěniny, zelený hrášek
Ovoce: hrušky, jablka, třešně, švestky, mirabelky, meruňky, hrozny, meloun, banán, avokádo, borůvky
Obilniny:rýže, proso, oves
Maso:drůbeží, telecí, hovězí,jehněčí, králičí
Sladidla: čistý hroznový cukr, zahuštěná jablečná nebo hroznová šťáva
Pojící prostředky: rýžový, kukuřičný a bramborový škrob
Oleje a tuky: rostlinné oleje, margaríny bez mléčné bílkoviny
Čaje: dětský čaj, šalvěj, sléz, lipový květ, fenykl, černý bez
Šťávy:jablečná, hrušková, hroznová . Šťávy používáme jen tehdy, jestliže dítě snáší celé ovoce, ze kterého je šťáva připravena.
|