|  | Deník ReceptyCo nám chutná
Články 1 až 10 z 64 [Dalších 54 >>]
 Články 1 až 10 z 64 [Dalších 54 >>]
	| 
| 
|  |  | Vaječnák podle Bak | Recepty |  |  | 4 žloudky1 vanilkový cukr
 25 dkg cukru
 1/2 litru smetany
 125 ml rumu
 Smetanu převařit, nechat chvíli vychladnout a přecedit (kvůli škraloupu).Žloutky, cukr, vanilkový cukr ušlehat a pak přidat smetanu a rum. Zamíchat :o)))
 |  | Více ... |  | Vložil: Bak dne 19.12.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Borůvkový koláč a punč | Recepty |  |  | Borůvkový koláč 400 g hladké mouky, 1,5 prášku do pečiva, 250 g tvarohu, 1 dcl mléka, 1 dcl oleje, 75 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli Poleva: 300 g zakysané smetany (2 kelímky), 3 žloutky, 75 g cukru, 1 lžíce škrobu, 1 lžíce citrónové šťávy  Postup: vypracujeme těsto (bez vajec), rozválíme na plech a posypeme borůvkami, malinami nebo rybízem. Zalejeme polevou, kterou jsme našlehali šlehačem Punč 0,5 dcl rumu, 0,5 dcl pomerančového džusu, 1 dcl červeného vína - dolít na 1 l vařící vodou! |  | Více ... |  | Vložil: Stáňa * dne 11.12.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | 
 Anglické rohlíky
 Ingrediencetěsto: 175 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 400 g hl. mouky, 1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušenéhona povrch: trochu oleje, grilovací koření, anglická slanina, kousek tvrdého sýra 
 PostupSuroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po vykynutí vyklopíme na vál. Rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na kruh, nakrájíme na osm výsečí a každou stočíme do rohlíku. Klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každý rohlík potřeme směsí oleje a grilovacího koření, položíme na něj plátek anglické slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Ještě chvíli necháme kynout. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut do zezlátnutí. Můj komentář:
Řídila jsem se jím, ale příště bych to udělala trošku jinak. Na to uváděné množství mouky je těch tekutin moc a těsto je hrozně řídké. Takže rozhodně umínit.  Udělala jsem taky 16 kousků, ale klidně bych příště udělala méně, protože se mi zdály docela malé. A taky jeden kousek anglický slaniny je na takovou velikost skoro málo a dva už zase příliš. Taky bych spíš příště udělala tvar bagety a ne rohlíky, protože na ni by se ten plátek slaniny a sýr určitě lépe skládaly než na tvar klasického rohlíku. Trouba: já má klasickou a při druhém plechu jsem vypnula zhruba v polovině topeni ze spodu, protože pokud jsem chtěla mít tu slaninu křupanou, byl by ten rohlík ze spodu moc upečený. Nebo by se možná musel dát plech až plně nahoru k horní spirále.   |  | Více ... |  | Vložil: Stáňa * dne 4.12.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	|  |  
	|  |  
	| 
|  |  | Tvarohovo-jahodový dort
suroviny: 
150 g másla 
150 g cukru moučka 
1 žloutek 
1 vanilkový cukr 
2 polévkové lžíce želatiny 
250 ml vody 
125 ml mléka 
2 měkké tvarohy 
26 dlouhých piškotů 
1 balíček kulatých piškotů 
1 šlehačka v prášku (Haas) 
150 ml studeného mléka (z chladničky) 
jahody 
Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat. Přivedeme k bodu varu (nevaříme) a vlijeme do studeného mléka. Nechat vychladit. Žloutek, máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme tvarohy a pomalu přidávám želatinu a pořádně promícháme. Dortovou formu vymažeme máslem, obložíme dlouhými piškoty (o kousek je zkracuji), dno vyložíme kulatými piškoty. Zalijeme částí tvarohové hmoty, poklademe jahodami, opět zalijeme tvarohovou hmotou. Několik jahod rozmixujeme, přidáme trošku cukru a nacákáme na povrch dortu. Špejlí roztíráme do všech stran. Šlehačku ušleháme podle návodu na sáčku, dáme do zdobícího kornoutu a zdobíme podle vlastní fantazie. Dozdobíme jahodami. Dort dáme zatuhnout do chladničky. 
 |  | Více ... |  | Vložil: Iveta, Ondra a Vojtíšek dne 18.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  |  Mrkvové taštičky s džemem 21 dkg hladké nebo polohrubé mouky 14 dkg tuku (Hera, máslo apod.) 14 dkg jemně strouhané mrkve 1 lžíce cukru ½ prášku do pečiva nastrouhané piškoty džem – nedoporučuji rybízový, protože tzv. prořezává těsto 
 Vypracujeme těsto, vyválíme placku a vykrajujeme obdélníčky asi 6 x 8 cm nebo trojúhelníčky. U obdélníčků dáváme džem doprostřed, u trojúhelníčků k jedné straně. Obdélníčky přeložíme a opravdu dobře uzavřeme. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem, protože občas džem vytéká, v troubě vyhřáté na cca 200 C asi 25 minut. Ještě teplé můžeme pocukrovat vanilkovým cukrem. Je dobré zahustit džem rozstrouhanými piškoty, protože ty ho zahustí a džem pak nevytéká. |  | Více ... |  | Vložil: Stáňa * dne 11.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | Ciabatta   Dětská krupička………..300g Polohrubá mouka………200g Kvasnice sušené………..1 lžička (dávam asi 15g živých kvasnic) Cukr…………………….1 lžička Sůl………………………2 lžičky Olivový olej…………....3 lžíce Voda…………………...350 ml Program u pekárny Professor základní.     Chléb se sýrem a ovšem   Kvasnice………………3/4 lžičky Světlá mouka………….300g Cukr……………………1 lžička Máslo………………….15g Sůl……………………..1 ¼ lžičky Vejce…………………..1 střední Ovesná kaše / vločky…..100g Strouhaný čedar………..50g Voda………………..….250 ml Program u pekárny Professor celozrnný.     Bílý chléb s bramborem   Voda……………………150ml  Ocet…………………….1,5PL Cukr…………………….1,5 lžicky
 Sůl………………………1,5 lžičky
 Kmín……………………1,5 lžičky 2 střední uvařené nastrouhané brambory
 Hladká mouka…………..500g (Ivana ji míchá v poměru 300 hladká, 100 polohrubá, 100 celozrnná)
 1 instantní droždí
 Program základní.
     Pivní chléb   Pivo…………………….300-350 ml piva, černé nebo světlé ( ja dávam tak 330ml)Hladká mouka………….500g hladké mouky
 Kmín……………………1 lžíce kmínu, cely nebo drceny, já to dávám půl na půl Cukr…………………….1 lžička cukru (černé pivo je sladké, takže stačí tak 1/2)
 Sůl………………………1-2 lžičky soli
 1 instantní droždí
 Péct na základní program.
 |  | Více ... |  | Vložil: zrušeno. dne 27.1.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | Těsto: 1 Hera1 měkký tvaroh
 250 g   polohrubé mouky
  Náplň : 1 kg nastrohaných jablek1 vanlkový cukr
 1 skořicový cukr
 50g rozinek
 1 lžíce cukru krupice
 1 lžíce strouhanky
 Suroviny na těsto smícháme, těsto rozdělíme na 2 poloviny.Jednu polovinu rozválíme a dáme na plech, ze surovin uděláme "náplň" kterou pokryjeme 1/2 těsta.
 Poté rozválíme 2/2 těsta a přikryjeme náplň.
 Před pečením potřeme roušlehaným vejcem.
 |  | Více ... |  | Vložil: Majka + 2x2 dne 19.12.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | 15 dkg tvarohu15 dkg tuku ( hery )
 15 dkg hladké mouky
 
 vypracujeme v hladké těsto, rozválíme a dáme na plech. Pokmínujeme, posolíme (můžeme použít i sezam. semínka) .
 Rádýlkem "rozřežeme" na tyčinky či kostičty.
 Můžem přidat i nastrouhané vařené brambory v poměru kolik brambor, tolik mouky navíc. Pečeme při 200 C |  | Více ... |  | Vložil: Majka + 2x2 dne 19.12.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  |
 |  |