|  | Deník ReceptyCo nám chutná
[<<Předchozích 30] Články 31 až 40 z 64 [Dalších 24 >>]
 [<<Předchozích 30] Články 31 až 40 z 64 [Dalších 24 >>]
	| 
| 
|  |  | Kuřecí kapsy plněné sýrem a brokolicí | Recepty |  |  | Pro 4 osoby
4 kuřecí prsa
200 g brokolice
Sůl, pepř
125 g plísňového sýra – niva
3 lžíce másla
1 cibule
500 g nakládaných rajčat nebo čerstvých
½ svazku šalvěje – lze nahradit bazalkou
Prsa očistíme a omyjeme, nakrojíme je do kapsy, zvenčí mírně osolíme a popepříme, brokolici rozdělíme na růžičky a opereme ji, pak přelijeme horkou osolenou vodou a 5 min blanšírujeme (nebo rychleji necháme změknout v mikrovlnce), slijeme vodu a nasekáme brokolici na kousky.
Sýr nakrájíme na kostičky nebo ho nastrouháme, smícháme s brokolicí a naplníme směsí kuřecí kapsy, okraje sepneme párátky.
V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla (kdo nerad, tak oliv.olej) a připravené kapsy na něm opečeme po obou stranách – 10 min, po vyjmutí uložíme v teple.
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky, přidáme jí do výpeku z masa spolu s trochou dalšího másla a cibulku osmahneme  do skleněna, přidáme rajčata a dle potřeby dusíme – čerstvá déle, naložená kratší dobu a dle chuti ochutíme šalvějí nebo bazalkou, osolíme opepříme. Podáváme s brambory.
 |  | Více ... |  | Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | 4 vepřové kotlety
Česnek
Vajíčko a strouhanka na obalení
1 velká cibule
Kostka masoxu
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme  lisovaným česnekem. Obalíme nejprve ve strouhance pak ve vajíčku, opečeme na pánvi a rozložíme do pekáčku. Drobně nakrájenou cibulku osmažíme dorůžova, nasypeme na kotlety a zalijeme ¼ l horkého vývaru z kostky, dáme péci do trouby až maso docela změkne.
Podáváme s bramborovou kaší, brambory, hranolky, rýží ….
 |  | Více ... |  | Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Kuřecí prsa se sýrem a ořechy | Recepty |  |  | 4 kuřecí prsa
Sůl, kari koření
60 g másla
100 g nastrouhaného sýra
1 vejce
50 g strouhaných vlašských ořechů
Maso jemně naklepeme, osolíme, potřeme kari a dáme do vymazaného pekáče, pokapeme rozpáleným máslem a poklademe smíchanou směsí – strouhaný sýr, vejce, ořechy a zapékáme v troubě.
 |  | Více ... |  | Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Kuřecí stehýnka po italsku | Recepty |  |  | Kuřecí stehýnka – lépe jen tzv. paličky, počet přizpůsobit počtu strávníků a hladu 
1 velký nebo 2-3 menší pórky
Cca 2-3 stroužky česneku
Sladká paprika, ďábelská směs, majoránka, mletý pepř, sůl
Máslo
Sladká smetana
Okořeněná stehýnka dáme spolu s trochou másla, na kolečka nakrájeným pórkem a česnekem na plátky péct do trouby v pekáčku asi na 180, průběžně trochu podléváme vodou do té doby, až jsou stehýnka hotová, v konečné fázi přilijeme 1 sl. Smetanu a promícháme s výpekem a vložíme na chvilku zpět do trouby, pro barvu i chuť můžeme ještě přidat více koření i třeba sušeného česneku.
Podáváme s těstovinami – penne nebo tagliatelle
 |  | Více ... |  | Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | Dle počtu osob přizpůsobíme množství
Na 1 osobu : 
2 kostky rybího filé
2 – 3 stř. velké brambory
Cibule, česnek, sladká paprika, kmín celý i mletý, sůl
Můžeme přidat i slaninu a/nebo plátkový sýr
Každé osobě vytvoříme její vlastní balíček s pokrmem tak, že si utrhneme kus alobalu na zabalení -  cca 30 cm – přizpůsobit skládání
Na dno alobalu dáme malý plátek másla, na to solí a kmínem okořeněnou rybu – 1 kostku, dále na plátky nakrájené brambory – budou přesahovat kostku, což nevadí, osolíme, můžeme dát slaninu, pár koleček cibule, česnek, sl. Papriku a vše opakujeme ještě jednou, navrch nebo i mezi vrstvy můžeme dát sýr a ještě jeden malý plátek máslíčka, balíček pevně zabalíme ze všech stran, všechny naskládáme na plech a dáme péct do trouby, průběžně malým odhrnutím můžeme kontrolovat stav, ale cca 30-45 min. Každý dostane na talíř svůj balíček, který si opatrně rozbalí a při troše opatrnosti s dnem lze jíst přímo takto, je to mňam.
 |  | Více ... |  | Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | Česneková pomazánka ( všechno je tak trochu od oka)
3 - 4 kostičky měkkého smetanového sýra
10 dkg tvrdého sýra - cihla
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce tatarky nebo majonézy
3-5 stroužků česneku
sůl, mletý pepř
1 menší nakládaná okurka , trocha nakládaných kapií ( nemusí být)
Postup: tvrdý sýr najemno nastrouhat, přidat měkký sýr, hořčici, tatarku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, případně najemně pokrájenou okurku a papriku( ty až nakonec). Důkladně promíchat, nechat trochu odležet. Mazat na bílé pečivo, na topinky.Lze použít na jednohubky, ty je vhodné zdobit kouskem vlašského ořechu.
Pomazánka z Nivy
Zhruba stejné množství tvrdého sýra a Nivy ( tvrdého sýra o něco víc), trocha Ramy, Flory, sůl, mletý pepř, česnek.
Postup:Tvrdý sýr najemno nastrouhat, nadrobit k tomu Nivu, přidat např. Floru na spojení, dle chuti sůl ( té málo), mletý pepř a prolisovaný česnek.Zpracovat dohromady. Asi tak na 10 dkg sýra a Nivy dávám asi 2-3 lžíce Flory a 3-5 stroužků česneku. Tahle pomazánka je docela ostrá. Lze namazat na pečivo a také na topinky.
 |  | Více ... |  | Vložil: Senedra dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Sýrová omáčka se žampiony | Recepty |  |  | Čerstvé žampiony Cibule Olej Sůl, pepř Niva Tvrdý sýr 1 ks sýru apetito Smetana Mouka Mléko Oregano Bazalka   Čerstvé žampiony pokrájené na plátky podusíme 15 min na cibulce, pak přidáme nastrouhanou nivu a tvrdý sýr, apetito. Ředíme smetanou, mlékem. Pak zahustím moukou s vodou (já si dělám do hrníčku kašičku, kterou tam pak naleju). Přidáme oregáno a bazalku. Krátce povaříme. Hotovka!! Podáváme s těstovinami. Mlask. S nivou opatrně, je hodně slaná, já už rozhodně nedosoluju. A žampíky krájím na pořádné kusance, mám ráda, když jsou tam pořádně vidět!! :) |  | Více ... |  | Vložil: Bobinka+Kristy06+Terka08 dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Bramborové preclíčky | Recepty |  |  | 360 g vařených brambor ve šlupce
360 g polohr. Mouky
100 g rozpuštěného másla
½ lžičky prášku do peč.
Sůl
2 vejce
1 žloutek na potření
Semínka na posypání, tuk na vymazání plechu (nebo pečící papír)
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, máslo, pr. do peč. , vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých tvoříme preclíčky nebo jiné tvary, ty klademe na vymazaný plech, potřeme žloutkem a posypeme např. mákem
Pečeme v horké troubě cca 25 minut
 |  | Více ... |  | Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 15.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | 300 g hladké mouky
250 g sýra (eidam, moravský bochník ..)
250 g tuku – máslo, hera, dukát
2 vejce
Sůl, sýr na posypání pečiva (např. sáček parmezánu, v obchodě se sežene už kolem 20 kč)
Sýr nastrouháme, prosijeme k němu mouku, osolíme lžičkou soli a vmícháme 1 vejce a změklé máslo nebo tuk. Vypracujeme těsto a necháme je do druhého dne odpočinout v chladničce. Před pečením těsto rozválíme na slabší plát a rádýlkem nebo ozdobným nožem nakrájíme proužky, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem, někdy můžeme přidat i kmín. Proužky opatrně přeneseme na plech mírně potřený tukem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Pozor, aby se sýr nezačal pálit, trouba nesmí být teplejší než 180 st.
 |  | Více ... |  | Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 15.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Sýrové tyčinky k vínu | Recepty |  |  | 350 g hladké mouky 
150 g másla 
1 vejce 
1 žloutek
150 g ementálu nebo jiného výraznějšího sýra
2 lžíce kysané smetany
¼ lžičky sladké papriky
¼ lžičky prášku do pečiva
Sůl, kmín, bílek, hrubší sůl na posypání
Do mísy dáme mouku, nastrouhaný sýr, máslo, sůl, vejce, žloutek, smetanu, papriku a pr. do pečiva. Vše zpracujeme v hladké těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice, pak z těsta vyválíme tenkou placku a z té nakrájíme stejně dlouhé proužky, potřeme rozšlehaným bílkem, posolíme a posypeme kmínem, pečeme dorůžova.
 |  | Více ... |  | Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 15.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  |
 |  |