Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník sladké dobroty pečené
koláče, buchty a podobné dobroty


 Články 110 z 14 [Dalších 4 >>] 
 ŽRAVÁ BÁBOVKA PODLE JIŘKYsladké dobroty pečené

3 lžíce jahodové zavařeniny, 2 vejce, 1 sklenka mléka (od hořčice- mívají asi 15dcl), 3/4 sklenky oleje, 15dkg cukru, 25dkg pol. mouky, 1 pr. do pečiva, 2 lžíce kakaa vše smícháme, vlijeme do vamazané a moukou vysypané formy a pečeme vláčné a moc dobré :-)

Více ...
Vložil: nervni dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Štola s tvarohemsladké dobroty pečené

doba přípravy je cca cca 1 hod. Ingredience: 450 g polohrubé mouky 250 g tvarohu ( kostka ) 250 g másla ( Hera ) 200 g cukru - krupice 50 g kokosu 2 celá vejce ořechy, rozinky, kandované ovoce, mandle ( dle chuti každého ) 1 prášek do pečiva Příprava: Všechny ingredience dáme na vál a spojíme. Vál si posypeme moukou a vyválíme obdélník. Přehneme do tvaru štoly a dáme péci do trouby. Pečeme cca 45 minut na 170°C. Ještě horkou pomažeme máslem a posypeme moučkovo-vanilkovým cukrem. Můžeme ihned jíst, vydrží dlouho vláčná. Ale u nás nikdy nevydrží. Já jsem tam dala namísto části mouky špaldovou, nedala jsem tam kokos, jednak nevím, jestli tu někde je pak mi tam nějak nešel. Sušeného ovoce a rozinek jsem měla směs - co dům dal a den jsem to máčela v rumu.

Více ...
Vložil: MirkaM dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Arménský medový dort sladké dobroty pečené

Suroviny na výrobu krému: Plechovka slazeného kondenzovaného mléka, kterou je třeba předem(celou, neotevřenou) mírně vařit 2 hodiny ve vodě, aby mléko zkaramelizovalo. 250 g másla; 1 vanilkový cukr; 20 dkg cukru; Suroviny na výrobu těsta: 100 g másla; Hrnek krystalového cukru; 2 - 3 polévkové lžíce medu (podle chuti); 4 vejce; 2 lžičky jedlé sody ; Hladká mouka podle potřeby, aby se těsto dalo válet válečkem. + rozsekané vlašské ořechy Pracovní postup: 100 g másla necháme rozpustit na pánvi a přidáme 2 lžíce medu. Do misky rozklepneme čtyři vejce, přidáme 2 lžičky jedlé sody, a smícháme na pánvi s rozehřátým máslem a medem. Stále mícháme, dokud hmota nezhoustne a trochu nezbělá, zároveň dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Pokud se hrudky vytvoří, musíme je odstranit. Hmotu pak necháme 10 – 15 min vychladnout, ale stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky! Poté přidáme hladkou mouku dle potřeby tak, aby se těsto nelepilo, ale dalo se válet válečkem na velmi tenké placky o velikosti plechu na pečení. Placky se válí na pečícím papíře namazaném máslem a s tímto papírem se dají péct. Na celý dort je třeba udělat celkem 4 placky. Pečou se v troubě vyhřáté na maximum, cca 250 stupňů, krátce - přibližně 2 minuty a před dalším použitím musí vychladnout. Dále je třeba vyrobit krém, kterým se budou placky slepovat. Celá neotevřená plechovka slazeného kondenzovaného mléka se mírně vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tím lehce zkaramelizuje. Pak se nechá vychladnout. Do šlehací mísy vložíme celé máslo v pokojové teplotě, přidáme 20dkg krystalového cukru, vanilkový cukr, vlijeme lehce zkaramelizované mléko a šlehačem vyšleháme na hustý krém. Krém necháme zchladit alespoň 10 min v mrazáku nebo v lednici. Poté jej postupně mažeme na vychladlé placky. Každou namazanou vrstvu posypeme mletými ořechy. Vznikne dort, který bude mít 4 vrstvy střídajících se placek s krémem. Nyní seřízneme dort do určitého tvaru (většinou do tvaru obdélníku). Odříznuté okraje rozválíme válečkem a vzniklou drtí posypeme spolu s mletými ořechy vrstvu krému na poslední, horní placce. Dort je lepší nechat uležet den v chladničce a podává se nakrájený na čtverce(obdélníky) Tento recept nemám vyzkoušený, ale já jsem ještě placky potírala, před namazáním krémem, smetanou s instantní kávou a navrch jsem to sypala strouhaným perníkem s kávou a oříšky. A do krému jsem dávala med – asi to nahradí to kondenzované mléko.

Více ...
Vložil: MirkaM dne 18.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 koláč od Mirkysladké dobroty pečené

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/2 kostky tuku na pečení, lepší je máslo
z toho zaděláme drobenku, půlku nebo trochu méně odebereme a přidáme
1 hrnek polohrubé mouky
2 vejce
1/2 hrnku mléka
1 prdopeč
těsto by mělo být trochu tekuté - dáme na plech, přidáme ovoce, posypeme drobenkou a dáme péct. Hrnek používejte velký, min.3dcl, aby toho bylo dost. Teď to dělám s hruškama, posypu to sekanými vlašskými ořechy a dám na to hromádky tvarohu přímo z vaničky a pak teprve drobenku.

Více ...
Vložil: nervni dne 3.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŠVÉDSKÝ KOLÁČsladké dobroty pečené
od Bruni

1/2 kg polohrubé mouky
1/4 kg Hery (nebo jiného tuku na pečení)
1/4 práškového cukru
1/2 prdopeče

z toho se udělá drobenka

náplň:
2 tvarohy
2 vejce
trocha cukru
1/4 l mléka
rozinky

Drobenka se rozdělí přesně na dva díly, jeden se dá na Nevymazaný plech, pak se to poleje tvarohovou náplní a posype druhým dílem drobenky.
Pečeme ve vyhřáté troubě.

Více ...
Vložil: nervni dne 3.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čokoládová torta bez múky.sladké dobroty pečené

Ak máte radi čokoládu, určite vám zachutí.

175 g čokolády na varenie

175 g masla

170 g práškového cukru

6 vajec

175 g mletých mandlí

1 pl brandy

+ cukor na posypanie, šľahačka na ozdobenie

 

Čokoládu v miske dáme do vodného kúpeľa a na hladko rozpustiť. Maslo a práškový cukor trieť asi 3 minúty, potom za stáleho miešania pridať žĺtky. Do toho naliať čokoládu, pridať mandle a brandy. Bielky s troškou soli vyšľahať na tuhý sneh. Najprv opatrne vmiešať do masy 1/3 snehu, potom zvyšok.

Zmes vyliať do vymastenej tortovej formy. Piecť 15 minút pri 190 stupňoch, ptotom 30-40 minút pri 180 stupňoch.

 

Vrch torty ostane taký popraskaný, ale tak to má byť. Torta sa po vychladnutí len pokrája na porcie, porcia sa dá na tanierik, posype práškovým cukrom a ozdobí kôpkou šľahačky

Více ...
Vložil: ZuziP dne 28.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sacherova tortasladké dobroty pečené

Na cesto:

150 g čokolády na varenie

125 g masla

štipka soli

50 g múky

50 g škrobovej múčky (Zlatý klas, Slovamyl)

1 čl prášku do pečiva

50 g mletých mandlí

vanilkový cukor

 

Na potretie:

200-300 g riedkeho marhuľového džemu (čím viac džemu, tým je torta šťavnatejšia)

 

Navrch:

200 g polevy (Ja som urobila polevu redšiu, aby bola po stuhnutí trošku mäkkšia a pri krájaní nepraskala: 150 g čokolády na varenie, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 1,5 dcl smotany)

 

Čokoládu rozpustiť s maslom. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešať na penu. Bielky so soľou vyšľahať na tuhý sneh. Múku zmiešať s práškom do pečiva, škrobovou múčkou a mandľami. Do toho pridať penu zo žĺtkov, čokoládu a pomaly vmiešať sneh.

Vliať do vymastenej a vysypanej tortovej formy, piecť pri 180 stupnoch asi 45 minút, potom 15 minút nechať vo vypnutej rúre.

 

Džem zohriať, ja som ho ešte rozmixovala ponorným mixérom a prelisovala cez sitko (ale to netreba) a taký teplý natrieť na vrch torty.

Ja som tortu v strede rozrezala a aj tam „nadžemovala“ – torta je tak šťavnatejšia. Teplý džem je redší a do cesta vsiakne – mne osobne to takto chutí.

 

Potom pripraviť polevu a celú tortu ňou obliať. Nožom môžete naznačiť porcie na poleve, prípadne ozdobiť polovičkami orechov. Nechať stuhnúť.

Více ...
Vložil: ZuziP dne 28.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pudinková bábovkasladké dobroty pečené

Budem potřebovat: 4vanil.pudinky,1prášek do pečiva,1sklenička mouč.cukru,1sklenička oleje,4celé vejce,tuk a mouku na formu.

Ušleháme žloutky s cukrem a přimícháme pudinkové prášky a prášek do pečiva ,dá se to i rozdělit na půl s čoko. pudinkama to když to chcete mít barevné.Pak za stálého míchání přiléváme olej a na konec vetřeme sníh z bílků.Lejeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby.Nádoba musí být dostatečně veliká hodně to naběhne.

Více ...
Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 25.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jednoduchy tvarohovy kolacsladké dobroty pečené

Potrebujeme:

1 kg tvarohu (4 stvrtkilove balicky)
3 vajcia
6 lyzic krupice
12 lyzic praskoveho cukru
1/2 masla
prasok do peciva
hrozienka

Vsetko okrem bielok zmiesat, z bielok urobit sneh, primiesat, vyliat na vymasteny a vysypany plech a piect.... Po peceni je kolac este chvilu makky, akoby nedopeceny. Staci ho nechat chvilu stat. Je to mnam pre tych, co maju radi tvaroh.

 

Více ...
Vložil: ZuziP dne 24.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŠVÉDSKÝ KOLÁČ:sladké dobroty pečené

1/2 kg polohrubé mouky
1/4 kg Hery
1/4 kg práškového cukru
1/2 prdopeče

- vytvořit drobenku

2 tvarohy
2 vejce
trochu cukru
1/4 l mléka
rozinky

- umíchat řídký tvaroh

Drobenku rozdělíme na dva díly, jeden dáme na NEVYMAZANÝ plech, polijeme rovnoměrně tvarohem, posypeme druhým dílem drobenky a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Více ...
Vložil: nervni dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 14 [Dalších 4 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.